Gerek yurt içi gerekse yurtdışı şampiyonalarda Niğde’yi gururla temsil eden Niğde Safari Off-Road Club (NİSOFF) ekibi katıldığı son turnuvada da 1’cilik ve 2’ncilik kupalarının sahibi olarak şampiyonada unutulmaz anlara imza atarak Niğde’nin göğsünü bir kez daha kabarttılar.

Ordu'nun Korgan ilçesinde yüksek rakımlı yaylada çok sayıda takım ve sporcunun katıldığı 5. Geleneksel Off-Road Yarışları düzenlendi. Katıldıkları hemen her turnuvada Niğde’yi şampiyonluklar kazanarak temsil eden Niğde Safari Off-Road Club takımı bunu turnuvada ise bunu bir kez daha tekrarlayarak hem 1’ncilik hem de 2’nciliğin sahibi oldular.

HEM 1’NCİLİK HEMDE 2’NCİLİK KUPASI

S1, S2, S3 ve S4 klasmanlarından oluşan yarışmada katılımcılar en iyi sürede parkuru tamamlamak için mücadele verirken Niğde Takımı bu zorlu parkurda gülen taraf oldu. Zorlu parkurlarda bazı araçlar arıza yaparak yarışı tamamlayamazken, bazıları da kaza yaparak yan yattı.  Yaklaşık 20 binden fazla vatandaşın izlediği yarışmalarda S3 kategorisinde Niğde Safari Off-Road Club takımından Murat Fahri Ertul ve Ümit kaya 1’nciliği kazanarak şampiyonaya damga vururken, ayn yine S3 klasmanında Niğde Safari Off-Road Club takımından Kadir Akbulut ve Servet Arslan 2’ncilik kupasının sahibi oldular.

Diğer klasmanların yarışçıları ise yine başarı sırasına göre kupalarını aldılar.

Niğde'de Tyana Su Yolu Bisiklet Turu düzenlendi Niğde'de Tyana Su Yolu Bisiklet Turu düzenlendi

Niğde ekibinin aynı klasmanda hem 1’ncilik hem de 2’ncilik kupası alması kentimiz içinde önemli bir başarı olarak kayda geçerken, kupalarını gururla alan takım üyeleri; “Şehrimiz Niğde’yi kendi imkan ve çabalarımızla dahi olsa her alanda tanıtmaya, adını duyurmaya devam edeceğiz” dediler.

Editör: TE Bilişim