Kendi halinde sakin bir yaşamı olan ilimizin, Belediye Başkanımızın istifası ve o süreçte ülke gündeminde olması vesilesiyle Niğde’mizin sık sık bahsinin edilmesi, bu kentte yaşayan herkes kadar elbette beni de gururlandırdı.
Güzelim memleketimizde eski Başkanın gidişi esnasında keder ve elem dolu gözyaşlarını sel yapan kitlelerin, aynı gözyaşlarını yeni Başkanın belirlenmesi ve akabinde seçilmesi esnasında sevinç ve neşe gözyaşlarına çevirebilme becerileri, ayrı bir takdir topluyordu.
Yeni Başkanımızın aynı zamanda eski Başkan yardımcısı sıfatıyla Belediyecilik konusunda acemilik çekmeyecek olması içimizde bir umut olarak belirirken, ben kendi adıma yine de bazı isteklerimi buradan kent yararına olacak şekilde kamuoyunun tartışmasına açmak istiyorum.
Her şeyden önce imarda reform olmasına yol açacak imar kat izinlerinin Niğde’yi temsil etmesi amacıyla 51 kattan aşağı olmamasını talep ediyorum. Üst sınır olarak da 82. İlimiz olan Kerkük için önerilen plaka numarasına kadar serbest bırakılan kat izinlerinin ekstra verilerek yeni Başkanımızı müteahhit markajından kurtarmanın önemine dikkat çekmek istiyorum. İnşaatta verilecek serbest yoğunluğun ise apartman ve sitelerde ki bahçe kavramını ortadan kaldırarak oyun oynayan çocukların gereksiz düşme ve yaralanmalarını engelleyeceğinden, hastanedeki acil vakaların azalmasına katkı getireceğini düşünüyorum.
Geçtiğimiz haftalarda Bor yolu üzerinde ana caddede bir dönerci dükkanında çıkan yangına çevre esnafının ısınması için özellikle bir saatte müdahale eden itfaiyemize, teşekkür plaketi verilmesini talep ediyorum. Müdahale esnasında hortumları birbirine bağlamakta zorlanan ve bağlantı yerleri atan hortumların yenilenmesi konusunda belediye bütçesinden ihale açılmasını isterken, su tesisatçısı alımlarının da bir an önce itfaiye bünyesinde gerçekleştirilmesinin faydalı olacağını sanıyorum. Hatta yangın anlarında mahalle aralarındaki araç parkı kaynaklı itfaiye araçlarının girememesinden dolayı yangına müdahale için, uçak itfaiye alınması ve paraşütlü itfaiyeci yetiştirilmesi gerekliliğini öneriyorum.
Onarımına 4 ay önce başlanan, ve boğaz köprüsü yapma titizliğiyle çalışılan, aynı zamanda üzerinde Formula yarışlarının yapılacağı iddia edilen Suat Baykal Caddesi araba yarış yolunda ki çalışmaların devamını diliyorum. Ufak tefek minik aksaklıklar giderilinceye kadar ise, en azından şimdiki Go Kart yolu haliyle bırakılıp kullanılmasında ısrar edilmesinin, Niğde de bir araba yarışı bilincinin oturması noktasında elzem olduğuna olan inancımı, bir kez daha paylaşıyorum.
Yeni yapılan binalardaki engelli eğimlerinin dik olmaları kaynaklı zaten kullanılamadığından bu eğimlerin belediye meclis kararıyla az bir şey daha dikleştirilerek, en azından dağcıların halatlı tırmanışına açılmasını öneriyorum. Böylece Çamardı Demirkazıkta ki dağcı kazalarının önüne geçilerek, sporcu sağlığının ön plana çıkarılacağını düşünüyorum.
Şahsım adına önerim çok…
Tıpkı her yerden her kesim Niğdelinin söz ve kelam noktasında fazlasının olup, eksiğinin olmadığı gibi.
Lakin büyüklerimizin bizlerden daha iyi düşüneceğinin bilincinde olan bir memleket ferdi olarak.
Mizahi önerilerimizin, mizah tadında görülüp irdelenmesi…
Sayın Rıfat Özkan’ın da kendilerine tevdi edilen bol veballi bu görevde…
Halk için olanı, Hakkın iradesiyle gerçekleştirmesi temennilerimle…
Başarılar diliyorum…