2016-2017 2.lig kırmızı grup da kendi sahasındaki sezonun son maçına çıkan Niğde Belediyespor, Kastamonu 1966 takımına 2 golle mağlup oluyordu.
Puan cetvelinde ilk beşe girme şansını kaybeden takımımız ilk beş sıralamasında iddialı olan
alışverişte görsün şiarıyla çim zemin üzerinde geziniyordu.
Niğde Belediyespor; bahar havasının bol oksijenli ılık esintisi gibi efil efil esip rakip takımı rahatsız etmemek için, misafirperver kimliğiyle dostane bir şekilde maçı idare ediyordu.
Sezon boyunca koşturan takımın aslarını kenarda oturtup tribüne yollayan teknik heyet, takım tercihini yedek futbolculardan yana kullanarak, önümüzdeki sezonun takımı görmek açısından olsa gerek, kadro seçimini ona göre yapıyordu.
Sezon içinde biz seyircilere kıran kırana maçlar izletip play off şansını yitiren kentin takımını, uzun zaman sonra bu lig de mücadele edip sonuna kadar getirdiği bu maçlarda eleştirmek, haksızlık olur diye düşünüyorum.
Zaten sezon boyunca takımını candan destekleyip stadı tıklım tıklım dolduran seyircide, sahada bulunanların yeşil zeminde piknik havasında oynayacaklarını düşünmüş olacak ki maça pek rağbet etmiyor, tribünlerde boşluklar bırakıyordu.
Maça renk katan görüntü ise, misafir takım tribünlerini dolduran Kastamonuluların takımlarına olan desteği ve heyecanı oluyordu.
Başlama düdüğünden önce Niğde seyircisi ile birlikte hecelenerek söylenen Ömer Halisdemir tezahüratı, sporun birleştirici yönünü iliklerimize kadar hissettiriyordu.
Maçtan üç puanla ayrılıp play off u garantilemek isteyen konuk takım, ilk 10 dakika boyunca oyunu sahamıza yıkarken ilk ciddi gol pozisyonunu 21. Dakikada sol çaprazdan girerek attıkları şutla buluyor, ama kaleci Cihan şık bir kurtarışla topu çelmeyi başarıyordu.
İleride sadece Andaç’ı bırakan takımımız korner kazandığında dakikalar 24 ü gösteriyordu. Bu dakikalarda kendine ayrılan alanda futbolcularından çok koşup pozisyon alan Teknik Direktör Eser Kardeşler daha fazla efor sarf ediyor, 43. Dakikada ise ilk önemli pozisyonda Ufuk’un sol çaprazdan attığı sert şut, eski bir Niğde Sporlu olan kaleci Oğuzhan tarafından çıkarılıyordu.
İlk yarı kardeşane 0-0 sona eriyor, rakip takımın golü ise 56. dakikada geliyordu. Kastamonulu oyuncu Ahmet’in kalecimiz Cihan’ın üzerinden aşırtarak yaptığı vuruş, meşin yuvarlağı ağlarımızla buluşturuyordu.
61. dakikada İbrahim Alan ve Mustafa Cevret’in oyuna alınmaları da pek fayda etmiyor, uzatma dakikalarında geri pas olarak verilen karar sonrası rakip takım oyuncusu Arda, ceza sahamız içinden kullandığı sert şutla topu bir kez daha ağlarımıza gönderiyor ve skoru belirliyordu.
Gelecek hafta oynanacak olan Sarıyer maçı ile 2016-2017 sezonunu kapatacak olan Niğde Belediyespor, kendi saha ve seyircisi önünde çıktığı Kastamonu 1966 karşısında mağlup olmasına rağmen, iddiasını son maçlara kadar taşıması dolayısıyla, yeni çıktığı bu ligde bence üzerine düşeni gereğince yapmış oluyordu.
Kısa zamanda ligler atlayıp, öylesine süratle yükselmek elbet kolay değil.
Lakin bunu başarıp, böylesine zorluk derecesi yüksek bir ligde orta sıralarda bir şekilde yer alarak gelecek yıllar daha emin adımlar atmak, tabi ki yere daha sağlam basmak olacak.
Yönetiminden teknik heyetine, futbolcusundan malzemecisine…
Ve elbette ki takımını yalnız bırakmayıp o heyecanı her daim yüreğinde hisseden tüm Niğde seyircisine…
Zevk verdikleri bu futbol sezonu için…
Teşekkürler, teşekkürler, teşekkürler…