Niğde Belediyespor Yönetimi; “Son sözümüzde taraftarımıza, daha dikkatli olalım. Takımımıza ceza vermek üzere fırsat kollayanlara fırsat vermeyelim.” dedi.

Niğde Belediyespor yönetimi son haftalarda yaşanan olumsuz gelişmeleri açıklayıcı bir basın toplantısı düzendi. Niğde Belediyespor’a TFF tarafından emsalsiz bir ceza verildiğini söyleyen Yönetim, müsabakaların hakem tarafından karşı tarafa hediye edildiğini ileri sürdü. Ortak açıklamayı Kulüp Başkanı Atila Tasalı, Başkan Yardımcısı Yahya Dökmetaş, Futbol Şube Direktörü İdris Gündoğan birlikte yaptı. 

Şampiyon Niğde Belediyespor'a Muhteşem Karşılama Şampiyon Niğde Belediyespor'a Muhteşem Karşılama

Niğde Belediyespor Kulüp Başkanı Atila Tasalı yaptığı basın açıklamasında şunları söyledi; “Niğde Belediye Spor olarak ligin başından bu yana,  tüm camiamızla birlikte adil bir yarış içerisinde bulunarak, hak edenin şampiyon olacağı bir lig olsun anlayışıyla hareket ettik. Fakat son haftalarda takımımıza futbol sahalarında emsali görülmemiş şekilde seyircisiz oynama cezası verilirken, rakibimiz Akşehir Spor’a kaybettiği maçın 3 puanı masa başında veriliyor, yetmiyor hakemler tarafından 3 puanlar hediye ediliyor. Tezgah İmamoğlu maçı öncesinde kuruluyor! Sizlerin de takip ettiği üzere İmamoğlu Belediye Spor müsabakasında tayin edilen hakemin yanlış davranışları, futbol oynamaya izin vermemesi sonucu mağlup oluyoruz. Mağlup olmamız yeterli gelmiyor çünkü bizi geçebilmeleri için daha fazla şeye ihtiyaçları olduklarını biliyorlar. Bu bağlamda her sahada olan basit münferit bir iki hadiseyi bahane ederek 2 maç sahamızda seyircisiz oynama cezası veriliyor. TFF’nin aldığı emsal bir karar yoktur. Örneğin 12 Bingöl Spor- Hacılar Erciyes maçındaki çıkan hadiselere bakın bizim maçın kat be kat fazlası var. Sadece bir maç seyircisiz oynama cezası verildi. Bu ceza kasten takımımıza şampiyonluk yarışında zarar vermek adına alınmış veya aldırılmış bir karardır.

Adana 5 Ocak FK. Ya 3-1 mağlup olan Akşehir Spor statü uygulaması ile ilgili itirazını ve dekontunu statü süresi içerisinde yapmış mıdır? Yoksa imtiyazlı şekilde kabul edilerek 3 puan hediye mi edilmiştir. Gelelim bu haftaya; Hırsız ev sahibini bastırır misali 5 Ocak FK’ya maçın hakeminin bizim tarafımızdan ayarlandığı söyleniyor. Bizim maçımızda en ufak maça tesir eden bir hakem kararı olmadığı gibi tribündeki Adanalı taraftarlar dahi hakemin takımımız aleyhine düdükler çaldığını itiraf etmiştir. Fakat Sarayönü- Akşehir maçında verilen ve verilmeyen penaltılar ortadadır. Hakemin Akşehir Spor lehine çaldığı penaltıda gözünü ne kadar kararttığı pozisyonu izleyen herkesin malumudur.  Ankara Bölgesinden atanan bu hakemin, Akşehir Hocasının Ankaralı olması münasebeti ile ilgisi var mıdır veya TFF de Konya lobisi mi işletilmektedir.

Yaklaşık 8 aydır başta Belediye Başkanımız olmak üzere, Yönetimi, oyuncusu, taraftarı çok büyük emekler vererek geldiğimiz bu süreçte her ne kadar masa başı oyunları olsa da 3 puan önde lideriz. Bundan sonraki süreçte, haklarımızı savunmak adına Valimizin, Milletvekillerimizin, Belediye Başkanımızın desteğini istiyor, Kalan dört maçta tüm gücümüzü kullanarak şampiyon olacağımızı belirtmek istiyoruz. Son sözümüzde taraftarımıza, daha dikkatli olalım. Takımımıza ceza vermek üzere fırsat kollayanlara fırsat vermeyelim. Sizleri tribünlere almasalar da kaldırımlarda, yollarda, en çokta tepelerde coşkuyla desteklemeye devam edelim” ifadeleri kullanıldı.

Editör: Selim GÖKEL