Niğde  İlinde ilk matbaa 1922 yılında  kurulan  vilayet matbasıdır. Niğde ilk çıkan gazete ve dergilerden günümüze yerel basın:  Feryat,  Resmi Niğde, Nida, Müdafaa, Tatlıdil, Bilgi, Yeni Niğde, Niğdeli, İlkadım, Güzel Mecmua, Akpınar Dergisi, Niğde Sesi Gazetesi, Yeşil Bor Gazetesi, Toprak, Milli Hamle Gazetesi,  Niğde İli Köy Toplum  Kalkınması Gazetesi,Yeni Bor Gazetesi, Bor’un Sesi Gazetesi, Niğde Anadolu Gazetesi, Niğde Haber Gazetesi, Niğde Gündem Gazetesi, Niğde Yankı Gazetesi, Niğde 51 Haber, Hasret,  Niğdemiz Dergisi, Gelişim Dergisi, Atılım, Genç Bakış, Yeniyıldız Gazetesi,  Bor Haber Gazetesi, Ulukışla, Toprak Gazetesidir.  Niğde Feryat Gazetesi 1920 yılında yayına başladı.
      Osman Kuzucu, Rıza Katip, Kemal Kiper ilk gazeteyi çıkaranlardır. Resmi Niğde Gazetesi  23  İkinci Kanun 1928 yılında yayına başladı. Niğde için ilk sürekliliği olan dergi Akpınar  dergisi oldu. Temmuz 1934 yılında  Halkevi  yayını olarak çıkan dergi İmtiyaz sahibi Eczacı Naim Osman, Neşriyatı idare eden  Muallim Cevat Bey’dir. 1941 yılında sahibi Eczacı Naim Eren iken  Neşriyat Müdürü  Eczacı Sabit  Ecemiş’tir.
        1936 yılında Niğde resmi  matbaa müdürü Ferit Ecer,1937 yılında Ahmet Ülkü matbaa müdürü oldu.
    Niğde Valiliği yayını Niğde  Vilayet gazetesinde  1957 yılında Baki Süha Numanoğlu  Mes’ul Müdür olarak yer alırken  1960 yılında  Yazı İşleri Müdürü Suheyla Kubalı idi.1962 yılında Mesul  Müdür  Av. Mehmet Atacık,Yazı İşleri Müdürü Nail Özyiğit oldu.  Yeni Niğde gazetesi yazı işleri müdürülüğünü 1965’de  Şahin  Öcer yaptı. Ayrıca  Niğde  Gazetesi’nde Hasan Tezol yayın sorumlusu, Ali Ozan matbaacı olarak çalıştı. 10 Mayıs 1957’de   Müslüman olan Alman gazeteci Ali Ömer  Niğde geldi.. 1 Haziran  1957’de ise Cumhuriyet muhabiri olarak Yaşar Kemal  Niğde  idi.15 Kasım 1964 ’de Osman Üçer Selçuk Edebiyat Dergisini yayınladı. Resmi Niğde, Yeni Niğde, Niğde Sesi gazetelerinden sonra 1970 yılında Niğde Hamle Gazetesi İsmet Sayın  tarafından yayın hayatına kazandırıldı.
       1954 yılında yayına başlayan Niğde  Sesi ise  1991 yılında kapandı.  Gazete ilk olarak 24 Mart    1954’de yayınlandı. Önce haftalık sonra günlük olan gazete  Niğde  ilk özel matbaa olarak 1952 yılında kurulan Tuğrul Matbaasında basıldı. Matbaa 1960 yılında otomatik baskı makinları, 1965 yılında  Intertype dizgi makinası ve 1969 yılında  Originall Heidelberg Oylinde baskı makinelarına  ile hizmet verdi.
   Niğde Sesi ayrıca  Bor’un Sesi gazetesi çıkardı.
Bor’da ilk gazete 1949 yılında Bor Gençlik Derneğince çıkarılan Yeşilbor gazetesi oldu. Bu gazete Hacı Şimşek tarafından devralındı. Halen yayına devam etmektedir. Bor’da  1974 yılında Yeni Bor yayına başladı. Ömer Fethi Gürer olarak Niğde’de  yerel basında beşbini aşkın Niğde ile ilgili makale yazdım. Niğde ile ilgili dört kitap yayınladım.  Halen Niğde’de  Niğde Anadolu, Niğde Haber, Niğde YeniYıldız, Niğde Gündem gazeteleri, Bor’da Yeşil Bor, Yeni Bor, Bor’da Sabah gazeteleri yayınlanmaktadır. Umarım Niğde basını ile ilgili bu bilgilerde bazı yazılarımda gibi aşırılıp üzerine eklemelerle köşe yazısı yada dergilerde yer bulmaz. Emeğe saygı gereği adım anılarak kaynak gösterilerek kullanılır. Bekletim böyle.