AKP’den İsrail’e korumaya Evangelist müminlerin (!) suskunluğu!

Soru: Füze Kalkanı niçin gündeme geldi?
Cevap: İran’ın balistik füzelerinden korunmak için!
Soru: O füzelerden öncelikli olarak korkan kimdir!
Cevap: İsrail!
Tablo budur ve gerisi laf-ı güzaftır!
Şu halde AKP Füze Kalkanına Türkiye’de konuşlandırma imkanını vererek aslında İsrail’e kollarını açıyor ve onu İran’a karşı korumaya alıyor!
Evet, AKP tartışmasız olarak İsrail’e koruma polisliği yapıyor!
İran isminin anlaşma metnine girmesini istememek de bunu gizlemek içindir!
Türk halkını sürü gibi mütalaa edenler böyle bir gizleme ile İsrail için yapılacak fedailiğin örtüleceğini düşündüler!
İyi de soruyorum, nerede kaldı o
“One Minute” efelenmesi?
Hani Kudüs’ün kaderi ile İstanbul’un kaderi ayrı değildi?
Hani Gazze ile Ankara aynıydı?
Hani Ramallah ile Konya aynı kaderi paylaşıyordu?
Hani masum bebekleri bile katledenlerle Türkiye mücadele edecekti?
Hani dünya sırtını dönse de Türkiye Filistin’in yanında olacaktı?
Hani İsrail af dilemeden yüzüne bile bakılmayacaktı?
Başbakan Erdoğan’ın kısa bir süre önce Konya meydanında ettiği o sözlerle atılan imzayı karşılaştırın lütfen!
Ya o konuşmada söylenenler doğru değildi, ya da üç gün önce atılan o imza
yanlış!
Soruyorum, AKP, NATO zirvesinde böyle bir dayatmaya neden boyun eğdi?
Türkiye kısa bir süre önce kıyasıya hedef aldığı İsrail’in korumalığına nasıl soyundu?
Ey sözde mukaddesatçılar neredesiniz!
Ey güya kendini Filistin davasına adayan İHH, niye susuyorsun?
Ey kendini islam mücahidi diye satan bezirganlar neden feveran etmiyorsunuz?
Demek ki sizin derdiniz Filistin, şu bu değil, sadece ve sadece istismarmış!
Irak’ta yüzbinlerce Müslüman katledilirken, onbinlerce Müslüman hanımın ırzına geçilirken desteklediğiniz iktidara halel gelmesin diye sustuğunuz gibi şimdi de İsrail’e polislik yapılmasına susuyorsunuz, zira büyük patron, yani ABD öyle istiyor değil mi?
Yok yok, siz aslında Yaradana değil güce, yani Washington’a iman ediyorsunuz?
Öyle olmasa, zulümleri çıkar hesabıyla tasnife tabi tutmadan topyekün karşı
çıkardınız!
Gazze’ye yardım gemisi olayında sokağa doluşup bayrak yakanlar, hangi deliğe
girdiniz?
Bir kere daha boyanız döküldü, foyanız ortaya çıktı!
Siz Hazreti Muhammed’in müslümanı değil, Paxamericana’nın  Evangelist
müminisiniz!
BM’de öyle, NATO’da böyle !
Hatırlayın, kısa bir süre önce Türkiye, Birleşmiş Milletler’de İran’a yaptırım teklifine hayır oyu kullanmıştı. Peki ama yakın gelecekte böyle bir politika izleyen Türkiye, şimdi niçin bırakın yaptırımı, İran’a adeta fiili bir cephe açıyor? Bu nasıl bir dış politikadır ki, birkaç ay içinde taban tabana zıt şeyler yapılıyor? Kim bundan sonra Türkiye’ye inanır ve ciddiye alır? İşte AKP’nin sıfır sorunlu dış politika dediği yutturmaca  budur! Hem müslümanların güya liderliğine oynayıp İran’a da göz kırpacaksınız, hem de ABD ile AB’ın dayatmalarına boyun eğeceksiniz?İç politikaya endeksli dış politika yaparsanız varacağınız yer burasıdır! Anlamadığım bir şey de muhalefetin bu rezaleti neden teşhir etmediğidir?
 

POPÜLİZM GETİRİR Mİ, GÖTÜRÜR MÜ?..
AKP - Hizbullah, CHP - BDP, öyle mi?
CHP Parti Meclisi Üyesi Hüseyin Yaşar, AKP’nin Güneydoğu’da yıllardır Hizbullah’la ittifak yaptığını, dolayısı ile kendilerinin de BDP ile ittifak yapmak zorunda olduklarını açıkladı. Evet bu beyan Hüseyin Yaşar’a aittir ve ağzından işittik. Şimdi bu söz ortada iken, CHP kurmayları, “olmayan şeyi niçin tartışıyoruz” diyemezler, zira bakın Parti Meclisi üyesi bunları söylüyor... CHP yönetimi bir şeyin hala farkında değildir. Temenni ile realite farklı şeylerdir. CHP’nin Güneydoğu’dan oy alması elbette temenni edilir ancak, var olan realite bunu engelliyor, zira bulunulan politizasyon ortamı bölge insanının ırkçısını BDP’ye, dincisini de AKP’ye ram etmiş durumda... Efendim “amacımız bunu bozmak demeyin” olmaz, bozulamaz. Tersine onu bozayım derken imajınızda gedikler açarsanız ve sahil hattında düşüşe geçersiniz. Kemal Kılıçdaroğlu, Tunceli meydanında “PKK’ya af ” dedi de CHP Güneydoğu’dan oy mu aldı? CHP aftan öte hangi vaadde  bulunacak da oy alacak? CHP’nin Güneydoğu tantanası popülizmi çağrıştıran kuru şovlara endekslidir ve oy olarak getirisi yoktur! Getirse bile o tür bir politika emin olun getirdiğinin iki katını geri götürür!. Habur olayında Anadolunun feveranı ortada iken CHP liderliğinin bunu görememesi anlaşılabilir değildir...
 
TAM DOKSANDAN...
Korkmaz Karaca’dan, Sağlar’a müthiş gol!
Korkmaz Karaca genç bir politikacı, CHP Parti Meclisinde üye. Önceki akşam CNN-Türk’de Ahmet Hakan’ın programında Fikri Sağlar’a bir soru sordu ki, futbol tabiri ile golü doksana taktı...
Malum Fikri Bey Kürtçülere sempatisi ile bilinen bir isim ve CHP ile DTP’nin ittifak yapmasını istiyor.. Murat Karayalçın gibi bir isme bile Kürtçülerle ittifak yaptıran Fikri Bey her platformda Kürtçülerin adeta gönüllü avukatı gibi fotoğraflar veriyor... İşte Korkmaz Karaca, programda bu Fikri Sağlar’a mealen  şunu soruyor: “Sürekli Kürtçüleri selamlıyorsunuz ama siz değil misiniz Kürt önderleri faili meçhul cinayetlerle bir bir öldürülüp yol kenarlarına bırakılırken o dönemin hükümetinde bakan olanEğer o  cinayetler iddia edildiği gibi devlet kararı ise, bakan olarak sizin de sorumluluğunuz yok mudur...” Programı izlemeyenler, “Fikri Sağlar ne cevap verdi?” diye sorabilir! Fikri Bey sadece kızarmadı, aynı zamanda Karaca’yı azarladı!