Niğde İl Genel Meclisi 2023 yılı Temmuz ayı olağan toplantısı son birleşimin, İl Özel İdaresi İl Genel Meclisi Toplantı Salonunda Meclis Başkanı Nusret Teksin’in başkanlığında gerçekleştirildi. İl Genel Meclisi son toplantısında İl kültür ve Turizm Müdür İsmail Tecimer Meclise gelerek meclis üyelerinin sorularını cevapladı. Soruları cevaplayan Tecimer, 14. yüzyılda inşa edilen tarihi caminin

İl Genel Meclisi üyesi Ahmet Demirkoparan toplantıda Kültür ve Turizm Müdürüne Restorasyonu yılan hikayesine dönen Sungurbey camisinin restorasyonunun uzun bir süredir tamamlanmadığını ve bu süre içerisinde 3 yüklenici firmanın değişmesine rağmen neden bitirilemediğini sordu.

Meclis Üyesi Demirkoparan’ın sorusunu cevaplayan İl Kültür ve Turizm Müdürü Tecimer topu Vakıflar Genel Müdürlüğüne attı. Caminin restorasyonuyla Vakıflar Genel Müdürlüğünün ilgilendiğini caminin restorasyon işinin ihale edildiğini ve iş teslimi yapıldığını belirterek tarihi caminin restorasyonun 2025 yılında tamamlanacağını belirtti.

Niğde Valisi Seyfettin Sungur Ağa tarafından 1335 yılında yaptırılan ve bazı onarımlarla günümüze kadar gelen Sungurbey Camisinin restorasyon işi 2025 yılına uzadı.

Dünyaca Ünlü Sanat Galerileri Artık Niğde’yi Tercih Ediliyor Dünyaca Ünlü Sanat Galerileri Artık Niğde’yi Tercih Ediliyor

İl Genel Meclis Üyesi Tahsin Eren ise il müdürü Tecimer’e ilimizin Turizm anlamında yeterince tanıtılıp tanıtılmadığını, bu tanıtım konusunda İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü olarak neler yapıldığını ayrıca kültür turizminin tanıtımı konusunda neler yapıldığını sordu.1-10İl Genel Meclis Üyesi Tahsin Eren’in sorusunu yanıtlayan Tecimer; “Globalleşen dünyada bilindiği gibi dijitalleşen dünya oluştu. Bizde bunları göz önüne alarak bütün tarihi binalarımıza kare kod koyarak o tarihi binalarımızın özelliği inceleniyor. O tarihi kare kodu telefonunuza okutturduğunuzda o tarihi binanın bütün özelliklerini görebiliyorsunuz. Ayrıca Gümüşler manastırı, Niğde Müzesini, Andaval ören yerleri gezilmeye hazır ören yerleridir. Bunları isterseniz e müze, e ören yeri gibi uygulamalar sayesinde 3 boyutlu olarak gezilene biliniyor. Dünyanın 5 büyük fuarından birisi olan Doğa Akdeniz Uluslararası Turizm Fuarı EMİTT fuarında 2018 yılından beri katılınmıyordu, bu yıl katıldık ve ilimizi tanıttık. Bu fuarda en iyi destinasyon ödülü aldık. İlimizi tanıtma konusunda fuarlar olsun diğer konular olsun ilimizin tarihi yerlerini en iyi tanıtmak maksadıyla elimizden geleni İl Özel İdaremizin destekleriyle yapıyoruz.

Editör: Selim GÖKEL