Niğde’nin ilk ve tek olma özelliğini taşıyan, ayrıca Tema Beton tarafından Niğde Bor yolu Aşağı Kayabaşı mahallesine yapılacak olan Alışveriş merkezi için temel atma töreni düzenlendi.

Tema Beton tarafından yaptırılan Alışveriş merkezi temel atma törenine Niğde Valisi Mustafa Koç, Niğde Belediye Başkanı Emrah Özdemir, TOBB Başkanı Rıfat Hısarcıklıoğlu, KGF Yönetim Kurulu Başkanı Erdoğan Özegen, NİTSO Başkanı Şevket Katırcıoğlu, Niğde Ticaret Borsası Başkanı Zafer Uyanık, Siyasi Parti temsilcileri, Oda ve STK başkanları ve çok sayıda davetli katıldı.

Temel atma töreninin açılış konuşmasını yapan Tema beton Yönetim Kurulu Başkanı Oktay Beyazıt  “Üniversitesi, tarımı, sanayisi ve devreye giren otoyol bağlantısı ile son yıllarda büyük gelişme gösteren ilimiz, artık kabuğunu kırmayı başarmıştır. Niğde artık dışarıya göç veren değil göç alan bir şehir olmuştur. Bu nüfus artışı ve ekonomik gelişme birçok sosyal ihtiyaçları da beraberinde getirmiştir. Bilindiği üzere ilimiz Türkiye’de AVM’si olmayan birkaç ilden birisidir. Birçoğumuz hafta sonları çevre büyük illerin Avm’lerine alışveriş için günübirlik gidip gelmektedir. Gitme imkanı bulamayan hemşerilerimizde bunun eksikliğini sık sık dile getirmektedir. Niğde’de yapılan birçok kamuoyu araştırmasında ilimizin önemli eksiklerinden birisinin alışveriş merkezi olmaması dikkati çekmektedir. Arsanın imar durumu zaten Özelleştirme İdaresi tarafından ticaret alanı olarak ve AVM yapımına uygun olarak belirlenmiştir. Bu amaçla şirketimiz tarafından plan ve projelerimiz hazırlatılarak şehrin ilk AVM’sinin yapı ruhsatını aldık” dedi.

500 KİŞİ İSTİHDAM EDİLECEK

Temeli atılan AVM’nin tamamlanmasıyla birlikte 500 kişinin istihdam edileceğini belirten Beyazıt; “ AVM’miz toplam 32.000 m² kapalı alana sahiptir. Bu alanın 16.500 m² si kiralanabilir mağaza alanlarından oluşmaktadır. Zemin +2 kat mağazalardan oluşmakta 3. Katında cafe ve restoranlar ile sinema salonları bulunmaktadır. 1.Bodrum katında bulunan hipermarket katı ve bu kat altında 2 adet otopark katı mevcuttur. 250 araçlık kapalı 100 araçlık açık olmak üzere toplam 350 araç otopark kapasitemiz mevcuttur. Alışveriş merkezimiz şirketimiz tarafından kurulacak olan Güneş Enerjisi Elektrik santrali ile elektrik ihtiyacını güneşten sağlayacaktır. Bu nedenle çevreci bir AVM’dir. AVM içerisinde 85 adet mağaza, cafe ve restoran bulunmaktadır. Bu yatırımın şehrimiz için en az 500 kişilik bir istihdam kapasitesi sağlayacağını tahmin ediyoruz. 2024 yılı sonunda projemizi tamamlayıp Niğde halkının beğenisine ve hizmetine sunmayı hedefliyoruz” diye konuştu.

ALIŞVERİŞ MERKEZİ NİĞDE’YE DEĞER KATACAK

Niğde Valisi Mustafa Koç; “ Ben gerçekten bir AVM'nin gerek ticaret açısından, gerek şehrimizdeki değişik farklı ihtiyaçları karşılama açısından gerekliliğini hepimiz biliyorduk.  İnşallah bu AVM’nin tamamlanmasıyla birlikte bu sorunlar ortadan kalkacak, hem de ilimize bir değer katacaktır.  Şehre değer katacak olan, marka katacak olan bu yatırım çok kıymetli. Bundan dolayı, cesaretlerinden dolayı Oktay Bey'i ve Ömer Bey'i tebrik ediyoruz. İnşallah kazasız, belasız da bitirmeyi de Allah nasip etsin diyoruz. Hep beraber açılışını da yaparız inşallah. Tabii Alışveriş merkezleri değerli, ticarete katkısı, sanayine katkısının ötesinde sadece insanların alışveriş yapmak için gittiği yerler değil, özellikle kış aylarında sosyalleşmek için gittiği de yer böyle bir ihtiyacı da karşılayacak. Niğde'miz her alanda gelişiyor. Güçlü bir üniversitesi var. Sanayimiz özellikle de bu ulaşımdaki handikapların giderilmesiyle birlikte baş döndürücü bir hızla gelişiyor. Üç tane OSB'mizde şu anda yatırımcılara verecek yer kalmadı. Dolayısıyla bir bütün olarak baktığımız zaman inşallah Niğde'miz Anadolu'nun parlayan yıldızı olarak son sürat gelişmesine devam edecek. Bu alışveriş merkezi de buna bir renk güzellik katacak, güç katacak. Ben tekraren hayırlı olmasını diliyorum” dedi.

Niğde’ye “Sahipsiz Hayvanlar Yaşam Köyü” Kuruluyor Niğde’ye “Sahipsiz Hayvanlar Yaşam Köyü” Kuruluyor

NİĞDE’NİN AVM EKSİĞİ TAMAMLANIYOR

Niğde Belediye Başkanı Emrah Özdemir; “ İş Adamlarımız Oktay Beyazıt ve Ömer Havucçu ellerini taşın altına koyarak ilimize büyük bir yatırım yapıyorlar. Ben kendilerine teşekkür ederim. ilimizdeki en büyük eksiklik yaptırdığımız anketlerde AVM geliyordu. Temeli atılan AVM’nin ilimize hayırlı olmasını dilerim” dedi.

AVM NİĞDE’Yİ BİR CAZİBE MERKEZİNE GETİRECEKTİR

Niğde’nin tek AVM olma özelliğini taşıyacak olan AVM’nin temel atma törenine katılan ve bir konuşma yapan TOBB Rıfat Hısarcıklıoğlu; “ Ben bugün özellikle Oktay Beyazıt ve Ömer Havuçcu kardeşimin girişimlerinden dolayı teşekkür ederim.  Yapılacak olan AVM’de sosyal tesisleriyle aileler çocuklarıyla ve gençlerin keyifle vakit geçirebileceği ve alış veriş yapabileceği AVM buranın bir cazibe merkezi haline getirecektir. AVM’nin sunduğu bir birinden farklı imkânlarla bugün modern yaşamın vazgeçilmezi haline gelmiştir. Bu kapsamda ilimizin modern bir şehir algısını hem üniversitemizle de bütünleşecek olması büyük bir farklılık getirecektir. AVM’ler artık alış veriş yapılan yerler değil sanayiyi ve sanayiciye destekleyen yerler olarak bilinmektedir. Yapılacak olan AVM’nin Niğde’mize hayırlı olmasını dilerim” dedi.

2-6

Editör: Selim GÖKEL