Tarım ve Orman Bakanlığı, Tarımsal Araştırmalar ve Politikalar Genel Müdürlüğü ve Niğde Damızlık Koyun Keçi Yetiştiricileri Birliği koordinatörlüğünde yürütülen Halk Elinden Küçükbaş Hayvan Islahı Ülkesel Projesi kapsamında Niğde'de 177 üreticiye 17 milyon 456 bin TL destekleme verildi.

Sağlık Ocağının Engelli Asansörü Çalışmıyor Sağlık Ocağının Engelli Asansörü Çalışmıyor

Konu hakkında açıklamalarda bulunan Niğde Damızlık Koyun ve Keçi Yetiştiricileri Birliği Başkanı Şuayip Demirkol; "TAGEM ile Niğde damızlık koyun keçi yetiştiricileri Birliğimiz arasında uygulanan Halk elinden ülkesel proje kapsamında 177 çiftçimiz ile yürürken 6 akkaraman ve 1 kıl keçisi projesi kapsamında üreticilerimize proje kapsamında çiftçilere 17 milyon 456 bin desteklemeleri hesaplarına yatırıldı. Niğde Damızlık Koyun ve Keçi Yetiştiricileri Birliği olarak her daim çiftçilerimizin yanında olduk ve olmaya devam ediyoruz. Birlik olarak düzenlediğimiz projelerin sözünü aldık. İlimizde küçükbaş hayvan yetiştiriciliğinin geliştirilmesi için birlik başkanlığımız ve çalışanlarımız olarak çalışmalarımıza devam ediyoruz" dedi.

Başkan Demirkol; "Halk Elinde Küçükbaş Hayvan Islahı Ülkesel Projesi" 2005 yılında başlatılmış ve şu anda 55 ilde toplam 1 milyonun üzerinde küçükbaş hayvanın takip edildiği, Cumhuriyet tarihinin en kapsamlı küçükbaş hayvan ıslahı çalışmasıdır. Halk Elinde Küçükbaş Hayvan Islahı Ülkesel Projesi”, Ülke hayvancılığının birçok konusunda ilk olma özelliği taşımaktadır. Proje sayesinde; birçok paydaş bir araya gelerek yapılan uygulamalar ile doğrudan sahaya olumlu bir etki sağlanmaktadır. Bu sayede, ülkemizde yerli hayvanlara dayalı damızlıkçı işletmeler ve verim kaydı tutulan işletmelerden söz edilebilir noktaya gelinmiştir.” dedi.

Editör: Selim GÖKEL