Niğde Belediye Başkanı Emrah Özdemir, Niğdeli Bürokrat, Sanayici ve İş İnsanları Derneği ile Niğde Dernekler Federasyonunun davetlisi olarak gittiği İstanbul’da, Niğde Belediyesi’nin kente kazandırdığı büyük yatırımları anlattı, yeni projeleriyle ilgili açıklamalarda bulundu.

 

İstanbul’daki tüm Niğdelileri 6-8 Ekim tarihlerinde düzenleyecekleri Gastronomi Festivaline de davet eden Başkan Özdemir; “Devasa yatırımlarla Niğde’nin çehresini değiştirirken bir yandan kentimizin tarihi ve doğal güzellikleri ile yöresel ürünlerini tanıtmaya devam ediyoruz.” Dedi.

BAŞKAN ÖZDEMİR’DEN YOĞUN TEMASLAR

Niğde Belediye Başkanı Emrah Özdemir, 2 gün süren İstanbul temaslarının ilk gününde, Niğdeli Bürokrat, Sanayici ve İş Adamları Derneği’nin Yönetim Kurulu Toplantısına katıldı.

Niğde Dernekler Federasyonuna (NİĞDEF)bağlı Hançerli Köyü Kalkınma Derneğinin, Üsküdar’da düzenlediği toplantısına da konuk olan Başkan Özdemir, NİĞDEF’e bağlı diğer bazı Niğdeliler Derneklerini de ziyaret etti.

NİĞDEF Gençlik Kolları Başkanlığının İstanbul’da düzenlediği 5. Futbol Turnuvasının başlama vuruşunu da yapan Belediye Başkanı Emrah Özdemir, Sancaktepe Belediyesi’nin öncülüğünde NİĞDEF’e bağlı Ovalıbağ Derneği ile Anadolu temsilciliklerinin 2. Kültür Buluşmaları standının açılışına katıldı.

Önceki Dönem Kültür ve Turizm Bakan Yardımcısı Ahmet Misbah Demircan’la bir araya gelen Belediye Başkanı Emrah Özdemir, Niğde Kayırlılılar Derneği Başkanı Adem Albaş’ı ve yönetim kurulu üyelerini de ziyaret etti.

Niğde Belediye Başkanı Emrah Özdemir, İstanbul Niğdeli Bürokrat, Sanayici ve İş Adamları Derneği’nin Yönetim Kurulu Toplantısında önemli açıklamalarda bulundu.

KALE PROJESİ’NDE YAPIM ÇALIŞMALARINA BAŞLIYORUZ

Niğde Belediyesi’nin kente kazandırdığı önemli yatırımları sıralayan Belediye Başkanı Emrah Özdemir, Niğde Kalesi ve Çevresi Koruma ve Yenileme Projesi’nde yıkım işlemlerinin tamamlanma aşamasına geldiğini, yapım çalışmalarına ise kısa süre içinde başlanacağını kaydetti.

ESKİ SANAYİ SİTESİ CAZİBE MERKEZİ OLACAK

Eski Sanayi Sitesi Dönüşüm Projesi kapsamında da belirli aşama kaydedildiğini belirten Başkan Özdemir, buranın birkaç yıl içinde tamamlandığında, Niğde’nin cazibe merkezi haline geleceğini vurguladı.

Yeni Turistik Trenler Yola Çıkıyor Yeni Turistik Trenler Yola Çıkıyor

KENTİMİZİ HER YÖNÜYLE TANITIYORUZ

Niğde’de devasa yatırımlar yaparken, kültürel, sosyal ve sanatsal etkinliklere de ağırlık verdiklerini anlatan Başkan Özdemir; “Niğde’mizi her yönüyle tanıtmaya devam ediyoruz. Şehrimizin tarihi ve doğal güzelliklerinin yanı sıra yöresel ürünlerini tanıtmak için festivaller düzenliyoruz.  Patates ve Elma Festivalleri düzenledik. Son olarak Dağ, Doğa ve Dondurma Festivali yaptık. 6-8 Ekim tarihlerinde ise Gastronomi Festivali düzenleyeceğiz. İstanbul’daki Niğdeli hemşehrilerimizi ve tüm vatandaşlarımızı festivale davet ediyoruz.” Şeklinde konuştu.

NİĞDE’DE İŞSİZLİK DİYE BİR SORUN KALMAYACAK

Belediye Başkanı Emrah Özdemir, Niğde’nin tarım ve turizm kenti olmasının yanı sıra artık bir sanayi kenti olarak da bilindiğini ifade ederek; “Ankara- Niğde otoyolunun açılmasının ardından şehrimize yatırımcılar adeta akın ediyor. Son 3 yıl içinde 100’e yakın fabrikanın temeli atıldı ve bazıları faaliyete geçti. Niğde 2. Organize Sanayi Bölgesinin altyapı çalışmaları devam ediyor. Yatırımlar faaliyete geçtiğinde 10 bin kişilik yeni istihdam sağlanacak. Birkaç yıl içinde Niğde’de iş sorunu kalmayacak.” Diye konuştu.

ZİYARETLERİMİZ VERİMLİ GEÇTİ

İstanbul temaslarıyla ilgili değerlendirme yapan Belediye Başkanı Emrah Özdemir, ziyaretlerinin verimli geçtiğini belirterek; “Niğdeli Bürokrat, Sanayici ve İş İnsanları Derneğimiz, Niğde Dernekler Federasyonumuz, Federasyona bağlı Niğde köy ve kasaba derneklerimiz ve burada ki Niğdeli hemşehrilerimizle bir arada olmaktan büyük keyif aldım. Derneklerimizin ve federasyonumuzun kıymetli yönetici ve üyelerine değerli misafirperverlikleri için ayrı ayrı teşekkür ediyor, faaliyetlerinde başarı diliyorum.” İfadelerini kullandı.

1-30

4-13

Editör: Selim GÖKEL