Altunhisar İlçe Devlet Hastanesi’nde, 2023 yılı Hastane Afet ve Acil Durum Planı (HAP) kapsamında “Yangın ve Tahliye “ ile “Saha ve Masabaşı” tatbikatı düzenlendi. Hastanede oluşabilecek herhangi bir afet durumuna karşı tedbirli olabilmek amacıyla, hazırlanan Hastane Afet Planı kapsamında hastanede personelinin katılımıyla uygulamalı olarak “Yangın ve Tahliye “tatbikatı yapıldı.

Altunhisar İlçe Devlet Hastanesi’nde tüm çalışma gruplarının katılımı ile tatbikat gerçekleştirildi. 2023 yılıHastane Afet ve Acil Durum Planı( HAP) kapsamında düzenlenen tatbikat, “Yangın ve Tahliye “ ile “Saha ve Masabaşı” olmak üzere 2 aşamadan oluştu. 

Altunhisar ilçesinde aranması bulunan 59 şahıs yakalandı Altunhisar ilçesinde aranması bulunan 59 şahıs yakalandı

Hastanede oluşabilecek herhangi bir afet durumuna karşı tedbirli olabilmek amacıyla, hazırlanan Hastane Afet Planı kapsamında hastanede personelinin katılımıyla uygulamalı olarak “Yangın ve Tahliye “tatbikatı yapıldı. Tatbikatta yaralılar, travma tahtaları ile sedyelere oradan da ambulanslara taşındı. Afet ve acil durumlarda etkin sağlık hizmeti sunmak, yaralılara yardım aşamasında tehlikelerin belirlenmesi, risklerin ve kayıpların azaltılması amacıyla gerçekleştirilen “Yangın ve Tahliye “tatbikatının ardından “Saha ve Masabaşı “tatbikatına geçildi. 

Çalışma gruplarınca gerçekleştirilen “Saha ve Masabaşı” tatbikatında ise elde edilen sonuçlar ve gözlemler ele alınarak durum değerlendirilmesi yapıldı. 

Editör: Selim GÖKEL