CHP içindeki gürültü patırtı siyaset gündemini hayli meşgul ediyor. İktidar partisi AKP’de de sanıldığı gibi ortalık güllük gülistanlık değil. “Mini” diye adlandırılan kabine revizyonunun iç çalkantısı hala devam ediyor.
Küsenler.. Kırılanlar.. Hayalleri boşa çıkanlar.. “Burada şansımızı kaybettik. Bir de belediye başkanlıklarına saldıralım” diyenler.. “Bu zaten küçük revizyondu mahalli seçimler öncesinde bir daha değişiklik olur. Susalım da şansımız kaybetmeyelim” beklentisi içinde olanlar..
“Muhteşem”in “mini revizyonu” 4 isim dışında AKP’de pek de kimseyi sevindirmemiş.
Koltuğa veda eden İdris Naim Şahin, İçişleri Bakanlığını Muammer Güler’e devrederken, “İnşallah siz de benim gibi 18 ay 20 günde değil gönlünüzün istediği zaman ayrılırsınız” diyerek“Muhteşem”e anlamlı bir tepki koymuştu. Zaten, görevden alındığını da bir tören sırasında korumasının kendine verdiği nottan öğrenebilmişti İdris Naim Şahin.
Medyanın önünde söyleyemediklerinin daha fazlasını yakın çevresine dertlendi eski İçişleri Bakanı. Şahin’in yakın çevresi diyor ki;
“Kabine revizyonu sinyalleri aldığımızda Başbakan’ın kendisini de görevden alacağını söylüyorduk. Bize kulak asmıyordu. ‘Yok Başbakan beni görevden almaz’ diyordu. Koltuğu kaybedeceğine en ufak bir ihtimal dahi vermiyordu.”
İdris Naim Şahin, “Muhteşem”e küsmüş. “Peki, koltuktan düşünce ne diyor İdris Naim Şahin” sorusuna da yakın çevresi şu cevabı veriyor;
“Sayın Bakan ’O dedi ben yaptım. Ben Başbakan ne istediyse onu yaptım. Şunu yap dedi yaptım. Bunu yap dedi yaptım. Başbakan’ın istedikleri dışında hiçbir şey yapmadım. Niye görevden aldığını anlayabilmiş değilim’diyor”..
İçişleri Bakanlığı’ndaki değişim yüzünden şaşkınlık ve kızgınlık tek İdris Naim Şahin’de mi?
Hayır!..
Eski İçişleri Bakanı ve İstanbul milletvekili Abdulkadir Aksu daha derin hayal kırıklığına uğramış durumda. AKP kulislerinde konuşulanlara göre; Aksu revizyonda ismini yeni İçişleri Bakanı olarak bekliyordu. Kabinedeki değişim açıklandıktan sonra hayalleri suya düşen Aksu’nun ilk tepkisi,“Muammer Güler Kürt sorununu çözemez. O bu işlerden anlamaz. Bunu ben çözerdim”şeklinde oldu. İktidar kulislerinde dolaşan iddialara göre; “Aksu, şimdi de parti içinde Kürtçülerin liderliğine oynuyor. Benimle beraber hareket eden en az 20 milletvekili var” havasını etrafa yaymaya çalışıyor.
“Mini revizyon” un ardından “Muhteşem”e 3 dönem seçilme şartının kaldırılması yönünde giden talepler yine gündeme geldi. Bir sonraki kabine ve yeniden mebus olma şanslarının hayal olduğunu anlayanlar ise önümüzdeki mahalli seçimlerde aday olabilme adına kulis çalışmalarına şimdiden başladılar.
AKP kulislerinde dolaşan bir diğer iddia da Sağlık Bakanlığı koltuğunu kaybeden Recep Akdağ ile ilgili. Denilen o ki;
“Tayyip Erdoğan Recep Akdağ’ın gönlünü alabilmek için Erzurum Büyükşehir Belediye Başkanlığını önerdi. Akdağ kabul etmedi. Recep Akdağ kırgınlığından dolayı bu teklifi reddetti ama ileriki günlerde Başbakan’a ’hayır’diyemez.”
“Mini revizyon” un ardından AKP’de en çok tartışılan sorulardan biri de “Gençlik ve Spordan sorumlu Suat Kılıç neden görevden alınmadı?.. Suat Kılıç AKP içinde en çok şikayetçi olunan Bakanların başında geliyor. Ortaya atılan soruya çok çeşitli cevaplar veriliyor. Fakat en inandırıcı olanı;
Suat Kılıç’ın kayınbabası Ali Yüksel olduğu sürece kimse ona dokunamaz. Ali Yüksel, Avrupa Milli Görüş Teşkilatı Başkanıyken hem Erbakan Hocaya hem de Tayyip Erdoğan’a eşit oranda maddi ve manevi yardımda bulunurdu.
Sözü edilen kayınbaba Ali Yüksel’in Tayyip Erdoğan’ın danışmanı olduğunu da biz hatırlatalım.
AKP içinde bakanlık koltuğu bekleyip de küskünler listesine katılanların başında Kültür ve Turizm Bakanlığı bekleyen Menderes Türel ve iki yeni transfer; Numan Kurtulmuş ve Süleyman Soylugeliyor.
AKP’nin kırgınları olup bitenlerden sonra, “Başkanlık sistemi zor” diye mırıldanmaya başladılar. Bu yüksek sesli söyleme dönüşür mü?..
Rüyamda görsem inanmam!..