Bor huzur evi ile ilgili geçmişte de yazılarım oldu. Kimi zaman huzurevine gittiğimde farklı duygularda yaşıyorum. Yaşamın koşturmacısı içinde insanın ne kadar yarına “kör” baktığını da bir yerde Huzurevinde daha iyi anlıyorum.

Yaşam denilen olgu bir gün geliyor tükeniyor. Akılda kalan kubbede bir hoş seda gibi iyi günde olanlar oluyor. Sonrası birkaç kuşak ardından insan mezar taşı var ise orada kalan adı ile dün oluyor.


 Eserleri ile yaşayanların dışında milyonlarca insan geldi ve gitti. Bizlerde o yolun yolcusuyuz.

Yaşamın nasıl gelişeceği, so nasıl olacağı  bilinen bir durumda değil. Her anın önemi ve özelliği var.

İşte Huzur evinde kalan yaşlılar içinde dün farklı idi. Bugun ise sıcak bir yuvaları,ilgi ile sahip çıkan sorumluları var. Kimi kimsesi olmayanlar yanında evlatlarının bakamadığı insanlara huzur evi sahip çıkıyor.

 Huzurevinde yaşayanların yaşamla bağını canlı kılmak içinde güzel girişimlerde oluyor.İşte onlardan iki örnek okuma kursu ve el sanatları kursu.

Okuma yazma kursu “okumanın öğrenmenin yaşı yok” sözünün bir kez daha anımsattı.

Bor İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü kursu sonucu yaşlılara Kaymakam Muammer Balcı, Bor Belediye Başkanımız Sıtkı Erat ile belgelerini verdi.

 Kaymakam Muammer Balcı, “okuma yazma bilmeyen yaşlılarımızı bir şeyler öğrenme gayreti içinde görmekten mutluluk duyduk.

Öğretmenlerin göstermiş olduğu harf ve rakamlarla tanıştılar. Yaşlılarımızın birçok rahatsızlığının var olmasına rağmen okuma ve yazmayı çok istemeleri  ve öğrenmeye gayretleri mutluluk verici. Bizler elimizden gelen bütün imkânları onların mutluluğu  için her zaman seferberiz. Huzurevimiz yaşlıların ailerinin maddi durumu elverişli olmayanlar için küçük yaşta okuma şansı olmamış. O günün şartlarında çeşitli nedenler ile okula gidemeyen  yaşlılarımıza, şimdi burada okuma yazma öğrenme istemeleri güzel. İstedikten sonra okuma ve yazmanın yaşı yok”dedi.


Sınıf Öğretmeni Ali Demir verdiği kursa yaşları 50 ile 83 arasında olan 15 yaşlı belge aldı.  Huzurevi Müdürümüz Selahaddin Yücel’de huzurevimizde açılan kursla, yaşı kaç olursa olsun herkesin kursa katılımı sağlandığını belirtti.

Bor Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğü Ahmet Kuddusi Huzurevi ve Rehabilitasyon Merkezimizde de 18 yaş ve üzeri Zihinsel Engellilerimize yönelik el sanatları kursuda ilgi gördü. 

Bor Halk Eğitim Merkezi  Usta Öğreticisi Narin İlman verdiği dersler ile kursiyerler kendilerine fırsat verildiğinde neler yapabileceklerini eserleriyle ortaya koydular. 17 engelli yetişkinin katıldığını ve engelli kursu katıldı. Bu ve benzeri etkinlikler toplumun içinde ama sorunları olanlara sahip çıkma adına alkışlanacak girişimler.

Bor Huzur evi ve Rehabilitasyon Merkezi kuruluşundan beri doğru ve yararlı bir yolda gidiyor.

Herkesin ve her kesimin desteğini hak ediyor. Yaşadığımız dünya da yarının ne olacağı belli değil ama yaşlılık ve engeliler için bu tür koruma ve sahiplenme yerlerinin varlığı bir umuttur.