Araç sahipleri 2023 yılında olduğu gibi 2024 yılında da zamla yatıp zamla kalkmaya devam ederken akaryakıt fiyatlarında bir dev zammın daha haberi geldi.

Araç sahipleri 2023 yılında olduğu gibi 2024 yılında da zamla yatıp zamla kalkmaya devam ederken akaryakıt fiyatlarında bir dev zammın daha haberi geldi... Ortalama bir depoyu yaklaşık 70 TL daha fazlaya dolduracak zam geliyor.

2023 yılından bu yana A'dan Z'ye tüm ürünlerde zamla yatıp zamla kalkmaya devam eden Türkiye'de zamla girdiğimiz 2024 yılının daha ikinci ayında da zamlarla devam ediyor. Geçen seneki Cumhurbaşkanlığı ve genel seçimler öncesinde benzinin litresi 19,81 TL'ye, motorinin de litresi 18,59 TL'ye satılıyordu. Ancak yeni yıl da geçen yıl gibi daha ilk günlerinden zam olup üstümüze yağmaya başladı.

İŞKUR Engelli ve Eski Hükümlü Hibe Desteği Başvuruları Başladı İŞKUR Engelli ve Eski Hükümlü Hibe Desteği Başvuruları Başladı

Son olarak motorinin litre fiyatına 30 Ocak Salı günü itibariyle 1,38 TL, benzinin litre fiyatına da 1 Şubat Perşembe günü itibariyle 95 Kuruş zam gelmişti. Ancak Şubat zamları bunlarla sınırlı kalmadı. Araç sahiplerinin zam kabusu tüm hızıyla sürerken ortalama bir depoyu yaklaşık 70 TL daha pahalıya dolduracak olan bir zam daha açıklandı. Sektör kaynaklarından alınan son bilgilere göre; motorinin litre fiyatına bugün gece yarısından sonra ( 13 Şubat Salı günü itibariyle ) 1 lira 40 kuruş daha zam gelmesi bekleniyor. Yeniden yükselişe geçen Brent Petrol fiyatları ve Dolar kurunun Türk Lirası karşısındaki yeni rekor seviyeleri nedeniyle beklenen zammın motorinin ardından benzin ve LPG fiyatlarına da yansıması beklenirken henüz benzin ve LPG zammı için bir açıklama yapılmadı.

Editör: Selim GÖKEL