Niğde'de faaliyet gösteren hattat Ömer Faruk İlhan, Filistin için yazdığı dua hat yazısıyla yardım topladı. İlhan, Filistin'deki masum insanların yaşadığı zorlu şartlar karşısında duyarlılık göstermek amacıyla bu yardım kampanyasını başlattığını belirtti.

Hattat Ömer Faruk İlhan, Filistin'e destek olmak amacıyla bir dua hat yazısı hazırladı. Bu yazının bin adet olarak çoğaltılması için hayırsever bir dostunun desteğini aldı. Daha sonra bu yazıların satışı gerçekleştirildi ve elde edilen gelir, İHH İnsani Yardım Vakfı üzerinden Gazze'ye insani yardım olarak gönderilecek.

Niğde'de  23 Nisan coşkuyla kutlandı Niğde'de 23 Nisan coşkuyla kutlandı

Konuyla ilgili açıklama yapan İlhan, "Herkesin Filistin için bir şey yapmaya çalıştığı zaman, ben de bir hat sanatçısı olarak sanatıma uygun bir şekilde Filistin'e dua hat yazısını hazırladım. Hayırsever bir dostumun desteğiyle bu yazım bin tane olarak çoğaltıldı. Çevremizdeki dostlar arasında satışı gerçekleştirildi ve toplamda 41 bin lira elde edildi. Bu gelir, Gazze'deki mazlumlar için insani yardım olarak kullanılacak" dedi.

Ömer Faruk İlhan, bu hat yazısının satışı için çaba gösteren arkadaşlarına, öğrencilerine ve dostlarına teşekkür ederek, "Allah onlardan razı olsun. Bu sayede Filistin'deki masumlar için bir katkıda bulunmuş olacağız" şeklinde konuştu.

Editör: Selim GÖKEL