Hasan Yılmaz yaptığı açıklamada; Halkçı Liseliler Niğde İl Başkanlığı olarak “ Halkçı olmak halkla beraber olmakla başlar” sloganımız ile yola çıktığımız günden bu güne emeklilerimizin, esnaflarımızın ve halkımızın her kesiminin sorunlarını dinlemeye devam ediyoruz.

  Niğde İl Merkez ve ilçelerindeki Halk Pazarı ziyaretlerimizde emeklilerimiz “7500 TL maaş alıyorum, 5000 TL ‘si kiraya geri kalanı ise temel masraflarımıza(elektirik,su, ısınma araç ve gereçleri…) gidiyor 200 TL ile Pazar alışverişimi yapmaya çalışıyorum. Bizler bu vatanın üvey evlatlarımıyız? Yıllarca sigorta yatırmak için geceli gündüzlü zor şartlarda çalıştık, vatani görevlerimizi yerine getirdik, devletimize vergilerimizi düzenli şekilde ödedik, mülteciler kadar kıymetimiz kalmadı” diyorlar. Bu acı tablo karşısında ise emeklilerimizin maaşlarına zam yapılmıyor, yapılsa bile diğer temel gıda ürünlerine zamlar ve ek vergiler gelerek emeklilerimiz gene açlık sınırının altında yaşamını sürdürmeye çalışıyor. Kimi emeklilerimiz ise bir iş bulup geçinmeye mahkûm edilirken 29 Ekim 100.yıla özel 5000 TL ‘lik 3. İkramiyeden de muaf tutuluyor.

Sakaryalı Öğrencilerden Niğdeli Şehidimize Mektuplar Sakaryalı Öğrencilerden Niğdeli Şehidimize Mektuplar

  Buradan Halkçı Liseliler Niğde İl Başkanlığı olarak yetkili, kurum ve kuruluşlara çağrımızdır. Emeklilerimizin acilen maaşlarına yeni düzenlemeler getirilmesinin yanında ek kira ve gıda yardımının sağlanmasını talep ediyoruz.” Dedi.

Editör: Selim GÖKEL