Niğde Üniversitesi Türk Musikisi Devlet Konservatuvarı aracılığıyla “Vurmalı Çalgılar Atölye Çalışması” gerçekleştirildi. 

İki gün süren etkinlik, Selçuk Üniversitesi Dilek Sabancı Konservatuvarı öğretim üyesi Yrd. Doç. Dr. Sibel Karaman tarafından yönetildi. Etkinlik boyunca aktif katılımcı olan öğrenciler, kudüm, bendir, daire ve def çalgılarının özellikleri, temel usullerin vuruluşu ve çalgıların icrasında dikkat edilecek hususlara ilişkin detaylı bilgi alma ve uygulama şansına kavuştular. Seçilmiş on iki aktif katılımcı öğrencinin yanı sıra, pasif katılımcı öğrenciler de etkinliği izleme fırsatı buldu.

Karaman, uzmanı olduğu Türk vurmalı çalgılarında, velveleli ve velvelesiz usulleri bizzat uygulayarak, öğrencilere uygulatarak ve denetleyerek, öğrencilerin Türk Müziği usul bilgi ve becerilerinin gelişmesini; konu hakkındaki farkındalıklarının artmasını sağladı.

Etkinliğin ikinci gününün sonunda aktif katılımcı olan öğrencilere katılım belgelerini sunan Yrd. Doç. Dr. Sibel Karaman’a, Niğde Üniversitesi Türk Musikisi Devlet Konservatuvarı Müdür Yardımcısı Doç. Dr. Timur Vural teşekkür belgesi takdim ederken, Türk Musikisi Devlet Konservatuvarı Müdürü Doç. Dr. Feyzan Vural ise çiçek takdimi yaptı.
Editör: TE Bilişim