31 Mart Mahalli İdareler Genel seçimlerinde İl Genel meclis Üyesi seçilen Meclis üyelerini İl Özel İdaresi İl Genel Meclis Binası toplantı salonunda ziyaret ederek Meclis Başkanı Bülent Küçüktuna ve Meclis Üyelerine hayırlı olsun temennisinde bulundu ve Niğde’ye yapılacak hizmet ve yatırımlar konusunda birlik ve beraberlik mesajı verdi.

İl Genel Meclis Başkanı Bülent Küçüktuna’nın meclis açılışını gerçekleştirmesinin ardından konuşan Vali Yılmaz Şimşek; “sizlerin daha önceki mecliste görev yapan arkadaşlarımızın yaptığı gibi yine birlik ve beraberlik içerisinde Niğde ortak paydasında birleşerek hiçbir parti ayrımı gözetmeksizin karşılıklı dayanışma içerisinde görevlerinizi yapacağınıza inancım tam. Daha önceki meclisimizin hizmet standartlarını vermiş olduğu hizmet anlamındaki seviyenin daha üzerine çıkacağınıza inanıyorum. Daha önceki meclisimiz birlik ve beraberlik içerisinde çalışarak ilimiz için kırsal kesimde yaşayan vatandaşlarımızın hayat standartlarını yükseltmeleri anlamında çok güzel işler yaptı. Bu anlamda Türkiye’de örnek gösterilen İl Özel İdarelerden bir tanesi durumuna geldi özel idaremiz. Köylerimizde gerek altyapı, üst yapı, gerekse içme suyu, spor ve sosyal tesisler anlamında önemli başarılar elde edildi. Bu başarılar bu meclis döneminde de devam edecektir. Hizmet standartları daha yükseklere taşınacaktır. Çünkü ne kadar hizmet edersek edelim kıt imkanlarla ne kadar güzel işler başarırsak başaralım kaynaklar sınırlı hizmetler ise sınırsız. Vatandaşlarımız daha iyisini ve daha güzelini talep eder. Bizde bu hizmet çıtasını sizlerin döneminde daha yükseklere taşıyacağız hep birlikte” dedi.

Bir önceki dönem meclis üyeleri zamanında yapılan yatırımlara da değinen Vali Şimşek; “ bilindiği gibi bütün köylerimizdeki ana yollar asfaltlandı ve yaklaşık 200 kilometre sıcak asfaltla kaplandı. Biz bunu da kendi Asfalt Plentimizde ürettik. Tüm köy yollarımız kilitli parke döşendi. KOP kaynaklarından güzel hizmetler alındı. Bu anlamda 2018-2019 yılları arasında yaklaşık  121 milyon ödenek aldık ve 117 adet proje gerçekleştirdik. İl genelindeki tüm köylerin şebeke içme suyu ve kanalizasyon tesisine kavuştu. Bütün köylerimizdeki içme suları depoları yenilendi ve daha sağlıklı hale getirildi. Niğde merkeze bağlı köylerde ve ilçe köylerde çöp toplama hizmeti yapılmaktadır ve bu hizmetimiz devam etmektedir. 4 bin kişilik yükseköğrenim öğrenci yurduna ek 2018 yılında 2 bin kişilik yükseköğrenim öğrenci yurdu ve ilahiyat fakültesi yapımı tamamlandı ve ilimizde 10 bin 800 kişilik yurt kapasitesini 6 bin kişilik barınması idaremiz tarafından karşılanmıştır. Yeraltı oyma depolarımızın inşaatı devam ediyor. Aktaş mevkiinde 5 adet oyma depolarımızın yapımı tamamlandı ve aynı alanda 11 adet depo yapılması projesi ise şuan hazır durumda.  Bu yıl içerisinde 2 adet deponun daha yapımı planlanmaktadır. Köy ve kasabalarımıza toplam 63 adet minyatür halı saha yapıldı, tüm köylerimize çocuk oyun gurupları yapıldı. Taşımalı sistemle eğitim yapan öğrencilerin ve vatandaşların hizmetine sunulmak üzere 200 adet otobüs durağı yapıldı. 132 köyde düzenli olarak ayda 2 defa sivrisinek ve karasinek ile mücadele hizmeti verilmektedir. Çiftlik ve Çamardı ilçelerimize öğretmenevi yapıldı ve Bor öğretmenevimizde ihale edildi ve işe başlandı. Oyma depoların üzerine 600 kw GES yapıldı. Öğrenci yoğunluğu olan okullara 42 adet voleybol ve basket sahası yapımı tamamlandı. 2019 yılında da aynı çalışmalara ara verilmeden devam edecektir. Bu hizmetlerin halkımıza sunulmasında emeği geçen başta Sayın Cumhurbaşkanımıza, Bakanlarımıza, değerli Milletvekillerimize ve değerli meclis başkanımız ve özverili ve uyumlu çalışmalarından dolayı il genel meclis üyelerimize teşekkür ederim. Başarılarınızın devamını dilerim” diye konuştu.
 
 
Editör: TE Bilişim