Niğde Valisi Yılmaz Şimşek, İçişleri Bakanlığının 65 yaş ve üstü ile kronik rahatsızlığı olan vatandaşların ikametlerinden ayrılmalarına kısıtlama/yasaklama getirilmesinin ardından oluşturulan “Vefa Sosyal Destek Grubu” çalışmalarını inceledi.

İlk olarak 112 Acil Servis Merkezi’ne giden Vali Şimşek, gelen yardım taleplerinin değerlendirilmesi süreci hakkında bilgi aldı. Vali Şimşek, ilimizde üç gün içerisinde 585 talep geldi ve bütün talepler ekiplerimiz tarafından yerlerine getirildi.

Vali Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı ve 112 acil çağrı merkezi müdürleriyle bir araya gelen Vali Şimşek Vefa Sosyal Destek Grubu çalışmaları hakkında bilgiler aldı.

İl genelinde şu ana kadar “Vefa Sosyal Destek Grubu” ekiplerinin 585 vatandaşın talebini karşıladığını belirten Vali Şimşek, ekiplerin 7/24 saat esasıyla çalıştığını kaydetti.

Şu ana kadar yardım taleplerinin karşılanmasında bir aksaklık yaşanmadığına dikkat çeken Şimşek, “Çok özel bir süreçten geçiyoruz. Devlet olarak vatandaşlarımızın sağlığını korumaktan başka bir önceliğimiz yok. Alınan tedbirlere uyulması gerekli. İkametlerinden ayrılmalarına kısıtlama/yasaklama getirilen vatandaşlarımızın taleplerini hızlı şekilde çözüyoruz. Hiçbir aksaklığa mahal vermeyeceğiz. Vatandaşlarımızdan evde kalmalarını özellikle istiyorum. Koronavirüsün yayılmasına engel olmak için evde kalmak çok önemli” dedi.

Editör: TE Bilişim