Niğde Valisi Ertan Peynircioğlu Cumhuriyetimizin 93. Kuruluş yıldönümü nedeni ile bir kutlama mesajı yayınladı.
 
Niğde Valisi Ertan Peynircioğlu mesajında; Büyük Türk Milleti olarak varoluşumuzun ve muasır medeniyetler seviyesine çıkma amacımızın, eşitlik ve hürriyet temeline dayalı olarak atılan en önemli adımlardan olan Cumhuriyetimizin ilanının 93. yılını kutlamanın gururu içerisindeyiz.
 
29 Ekim 1923; Milletimizin İstiklal Mücadelesinde gösterdiği azim ve kararlılıkla kazandığı büyük zaferin hemen ardından Büyük Önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün “Türk Milletinin karakterine ve adetlerine en uygun olan idare, Cumhuriyet idaresidir.” ilkesi ile çıktığı yolda, Türk Milletinin tarih sahnesinde yerini alışının sembolüdür.
 
Cumhuriyetin ilanı; büyük bir vizyonla daima ileri bakan, demokratikleşme ve çağdaşlaşma yolunda emin adımlarla yürüyen büyük bir devlet olma çabamızda bize ışık tutacak ve geleceğimiz adına en büyük güvencemiz olacaktır.
Cumhuriyet, milletimiz için sadece bir yönetim şekli olmayıp istiklalimizin ve istikbalimizin sembolü olarak atalarımızın bize bıraktığı en değerli mirastır. Bugün de Cumhuriyet’i gelecek nesillere aktarmak için milletimizin her bir ferdi Kurtuluş Savaşındaki aynı duygu ve kararlılığa sahiptir. Büyük Önder Atatürk’ün; ” Ey Yükselen yeni nesil Cumhuriyeti biz kurduk onu yaşatacak ve yükseltecek sizlersiniz” sözünde olduğu gibi Cumhuriyetimizin gençlerimizle daha da güçleneceğine inancım tamdır.
Cumhuriyetimizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk Başta Olmak Üzere İstiklal Mücadelemizin Bütün Kahramanlarına Allahtan rahmet diliyor, Niğdeli hemşehrilerimizin ve bütün Vatandaşlarımızın 29 Ekim Cumhuriyet Bayramını en kalbi duygularımla kutluyorum.

                                                       
Editör: TE Bilişim