Vali Necmeddin  Kılıç   5 Nisan Avukatlar Günü nedeni ile bir mesaj yayınladı. Vali Kılıç mesajında; 1958 yılından bu yana her 5 Nisan günü, Avukatlar Günü olarak kutlanmaktadır. 

İnsanlara yasalar ve hukuk kuralları çerçevesinde haklarının korunması yolunda büyük bir özveriyle çalışan Avukatlar, bireyleri bilgilendirip yönlendirerek ve bu hakların korunmasına yardımcı olarak kutsal bir görevi yerine getirmektedirler.

Avukatlar, insanların en zor dönemlerinde ihtiyaç duydukları savunma hakkının temsilcileridir. Genel olarak toplumumuz arasında karşılaşılan sorunların giderilmesi ve adaletin sağlanmasında, kurumlarımız ve vatandaşlarımız adına hassasiyetle görevlerini yerine getiren Avukatlar,  toplumda; hukuka, eşitliğe ve adalete duyulan güvenin en yüksek düzeyde olmasında ve özgürlüklerin hukuk önünde adaletli bir şekilde kullanılmasında önemli bir yere sahiptir.


Hukukun üstünlüğünün sağlanması ve kamu vicdanının razı olacağı şekilde adaletin tecelli etmesi yönünde gayret gösteren tüm avukatlarımızın, Avukatlar Günü’nü kutluyor ve meslek hayatlarında başarılar diliyorum”dedi. 

Editör: TE Bilişim