İçişleri Bakanlığı tarafından kontrollü sosyal hayat sürecinde 'Sağlık için hepimiz için' parolası ile 10 gün sürecek olana denetimler Niğde’nin Ulukışla ilçesinde İlçe Kaymakamı Osman Şahin, Belediye Başkanı Ali Uğurlu, kamu kurum ve kuruluş yöneticileri ve personellerinin katılımıyla gerçekleştirildi.

Ulukışla ilçe Kaymakamı Osman Şahin; "Bu mücadele bitmiş değil, bilinen en etkili yöntem maske, mesafe ve hijyen kurallarına uyulması. İnsanlarımızın yoğun olarak bulunduğu işletmelerin uyması gerekli kurallar da belirlendi. Salgın sürecini hep birlikte en iyi şekilde atlatacağız diye ümit ediyoruz" dedi.

İlçede bulunan Cadde üzerindeki esnaflara yönelik yapılan ziyaret ve kontrollerde Mart ayından bu yana sürdürülen kural ve tedbirler anlatıldı. Toplum ve birey sağlığı için kurallara uymayanların da uyarılması İlçe Kaymakamı Şahin tarafından bizzat istendi. Yasaklamalar dışında da duyarlı olunması gerektiğini anlatan Şahin, "Halka sadece yasaklarla bu işin olmadığını anlatıyoruz. Herkese ve kurum önüne bir polis ve zabıta dikme şansımız yok. Hep birlikte insanımızı uyaracağız. İşletmeler ve vatandaşlarda bireysel olarak kurallara dikkat edecek. Mücadeleyi sonuna dek götürecek ve güzel günleri de hep birlikte göreceğiz" diye konuştu.

Editör: TE Bilişim