Türkiye Gençlik Vakfı Niğde İl Temsilciliği İstanbul’un Fethinin 566. Yıl dönümü dolayısıyla bir yürüyüş gerçekleştirdi.
TÜGVA Niğde, kurulduğu günden bugüne kadar milli ve manevi değerleri her zaman hatırlayan, hatırlatan bir gençlik olarak hafızalara kazındı.
Yüzlerce kişinin katıldığı yürüyüş mehteran eşliğinde yapıldı. Niğde halkının büyük ilgi gösterdiği yürüyüş, Niğde Valiliği önünden Kültür merkezi kavşağına kadar sürdü.
Kavşakta mehteran gösterimi, ezgi-ilahi, dua ve marşlarla program sona erdi.
Yapılan yürüyüş ile ilgili TÜGVA Niğde İl Temsilcisi Burak Yaşar şu sözlere yer verdi; ”6 Nisan 1453 yılında başlayan kuşatma 29 Mayıs 1453 yılında nihayet selamete erer ve Efendiler Efendisinin Övgüsüne mazhar olan, Münhasıran Fatih Sultan Mehmet Han ve Ordusunun, Ümümiyetle bu Milletin bir evladı olmaktan gurur duyuyorum öncelikle bunu belirtmek isterim.
Anadolu kıtası büyüklüğünde ki dava taşını, her zaman ve her yerde gediğine koyacak bir gençliğin, Tarihin derinliklerin de güç alarak bugünde bu topraklarda olduğunu ve yine diriliş muştularının kulaklarımıza geldiğini hissettiğimiz bu zaman diliminde tüm Dünyaya buradayız, Anadolu’dayız, İstanbul’dayız ve ecdadın izindeyiz mesajını vermek için bu fetih yürüyüşünü gerçekleştirdik.
İçerisinde bulunduğumuz rahmet Ayı vesilesiyle Fethin 566 yıldönümünü kutlamak için bu davaya, Nizasız, Fasılasız, edeple, ahlakla omuz veren dava arkadaşlarımızla, 1000 yıldır İslam’ın sancaktarlığını şerefle, onurla, yorulmadan taşıyan bir millete ait mesuliyetimizle Fethi Kutladık ve Allah’ın İzniyle kutlamaya da devam edeceğiz.
Biliyoruz ki Şair galip Erdemin Dediği gibi 
“Yenildik Dediğiniz Zaman Değil,
 Yorulduk dediğiniz zaman Yıkılırsınız.”
Yorulmadık Buradayız…”dedi.

 
Editör: TE Bilişim