Türk Ocakları Niğde Şubesi tarafından her hafta düzenlenen Ocakbaşı Sohbetleri dizisinde bu hafta “Çağın Vebası Dijital Oyun Bağımlılığı” konusu ele alındı.

Turgen Toplantı salonunda gerçekleştirilen Niğde Ömer Halisdemir Üniversitesi Beden Eğitimi ve Spor Yüksekokulu Öğretim Üyesi Dr. Zekihan Hazar’ın sunduğu sohbette gençlerde yoğun bir şekilde görülen bağımlılık türlerinden biri olan Dijital oyun bağımlılığı anlatıldı.

Dr. Öğr. Üyesi Zekihan Hazar konuşmasında özetle, gelişim dönemleri içinde en kritik dönemlerden olan çocukluk ve ergenlik döneminin, bireyin özellikle madde ve davranış bağımlılığı gibi eğilimleri gösterdiği dönemlerden birisi olarak karşımıza çıktığını ve madde kullanım alışkanlığının beraberinde getirdiği bağımlılık sorunu gibi, aşırı ve kontrolsüz bir şekilde dijital oyun oynamanın da beraberinde getirdiği en ciddi sorunlardan birisinin de "dijital oyun bağımlılığı " sorunu olduğunu belirtti.

Özellikle gelişen teknolojinin beraberinde getirebileceği olumsuz etkilerin neler olabileceğinin yeterince bilinmemesi ve oyun araçlarının çeşitli yollarla çocuklara temin edilerek kontrolsüz bir şekilde oynamalarına imkan tanınmasının, çocukların zaman içerisinde birer dijital oyun bağımlısı haline gelmelerine neden olduğuna dikkat çeken Hazar, bununla birlikte çocukların yaşamında spor ve hareketli oyunların her geçen gün azalmasının, dijital oyun bağımlılığının yolunu açan önemli etkenlerden biri olduğunu söyledi.

Dijital oyun bağımlılığı ile başa çıkmada alternatif faaliyet imkanları sunularak onları spora ve hareketli oyunlara yönlendirmenin bu sorunun çözümünde en etkili yöntemlerden birisi olacağını söyleyerek konuşmasını sonlandıran Dr. Zekihan Hazar’a Türk Ocakları Derneği Niğde Şube Başkanı Prof. Dr. Metin Hakan Severcan tarafından sohbetin anısına Türk Ocakları Niğde Şubesi Anı Tabağı takdim etti.

 
 
Editör: TE Bilişim