Niğde Ömer Halisdemir Üniversitesi Fen Edebiyat Fakültesi bünyesinde Türk-Kazak Kültür ve Eğitim Merkezi, Niğde Valisi Yılmaz Şimşek’in katılımı ile açıldı.

L. N. Gumilev Avrasya Milli Üniversitesi ile Niğde Ömer Halisdemir Üniversitesi arasında imzalanan protokol ile Fen Edebiyat Fakültesi bünyesinde açılan Türk-Kazak Kültür ve Eğitim Merkezi açılış törenine Vali Yılmaz Şimşek, AK Parti Niğde Milletvekili Güvenlik ve İstihbarat Komisyon Başkanı Alpaslan Kavaklıoğlu, Kazakistan Ankara Büyükelçisi Abzal Saparbekuly, Ömer Halisdemir Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Muhsin Kar,  L. N. Gumilev Avrasya Milli Üniversitesi Rektör Yrd. Prof. Dr. Assemgul Moldazhanova, Akademisyenler ile Türk ve Kazak öğrencinler katıldı.

Saygı Duruşunda bulunulmasının ardından İstiklal Marşı’mızın ve Kazakistan Milli Marşı’nın okunduğu açılış töreninde konuşan Vali Yılmaz Şimşek her iki ülkenin arasındaki ilişkilerin köklü bir geçmişe dayandığını vurguladı.

Türk-Kazak Kültür ve Eğitim Merkezinin açılmasının iki üniversite ve iki ülke arasındaki kültür ve eğitim alanına önemli katkı sağlayacağını belirten Vali Şimşek;  “Türk Dünyasını oluşturan kardeş ve akraba toplulukları arasında artarak devam eden bu tür etkinlikler, birlik ve beraberliğimizi kuvvetlendirir, birbirimizi daha iyi tanımamıza vesile olur. Ülkemiz Türkiye, komşu ülkelerle olduğu gibi Kazakistan ile de sosyal, siyasal, ekonomik ve eğitim gibi alanlarda işbirliğine büyük önem vermektedir. Fakat Türk Cumhuriyetlerinde olduğu gibi Kazakistan’ı da diğer komşu ülkelerinden ayıran bir unsur var; o da kardeş olmamızdır. Şüphesiz ki; açılan Eğitim ve Kültür Merkezi, var olan kardeşliğimizi daha da ileriye taşıyacak ve önemli çalışmaların başlamasına vesile olacaktır. İki üniversite arasındaki bilgi alışverişi, araştırma ve eğitim programlarının iyileştirilmesinin yanı sıra, öğrenci değişiminin artacağına; Özellikle kurumsal bir çerçevede, bilimsel ve kültürel ilişkilerin kısa sürede artarak gelişeceğine inanıyorum. Bu inanç, duygu ve düşüncelerle Türk-Kazak Kültür ve Eğitim Merkezi açılışında emeği geçen herkese teşekkür ediyor; Eğitim ve Kültür Merkezinin her iki Üniversitemize de hayırlı olmasını diliyorum” şeklinde konuştu.   

Konuşmaların ardın açılış kurdelesini kesen Vali Yılmaz Şimşek ve birlikteliğindeki Protokol Üyeleri Türk-Kazak Kültür ve Eğitim Merkezini gezdiler.
 
 
Editör: TE Bilişim