Niğde Ömer Halisdemir Üniversitesi İletişim Fakültesi 11 Mayıs tarihinde düzenlediği "Yeni Nesil İletişim ve Rıza Mühendisliği/ Radyonun Dünü-Bugünü-Yarını" konulu program ile TRT Radyo 1 - Dijital Hayat Akademisi Direktörü Bilal Eren ile TRT İstanbul Radyosu Müdürü Kenan Bölükbaş’ı öğrencilerle buluşturdu.

Rektör Prof. Dr. Muhsin Kar, Rektör Yardımcısı Prof. Dr. İlyas Gökhan, akademik ve idari personel ile çok sayıda öğrencinin katılımı altında gerçekleştirilen etkinlik, Şehit Ömer Halisdemir Kongre ve Kültür Merkezinde düzenlendi. Halkla İlişkiler Uygulamaları Dersi kapsamında düzenlenen programda TRT Radyo 1 - Dijital Hayat Akademisi Direktörü Bilal Eren, Yeni Nesil İletişim ve Rıza Mühendisliği temalı konuşmasında; teknolojinin gelişim evreleri, insanların teknolojiye bakışı, teknolojinin topluma olumlu ve olumsuz getirileri gibi konular hakkında katılımcılara bilgi paylaşımında bulundu.
Doğu ve Batının kültürel ayrımına da değinen Eren, Batının göz medeniyetine dönüştüğünü bu bağlamda da Hristiyanlık bilincinin görselleştirildiğini, Doğu’da ise söz medeniyetinin hakim olduğunu belirtti. Dünya Yayıncılar Birliği’nin rakamlarına göre dünyanın en çok satan iki kitabının Kuran-ı Kerim ve İncil olduğunu söyleyen Eren, bu kitapların insanoğluna iyi şeyler yapmayı öğütlemesine rağmen dünyanın neden bu halde olduğunun sorgulanması gerektiğini ifade etti.

TRT İstanbul Radyosu Müdürü Kenan Bölükbaş ise geçmişten günümüze radyo yayıncılığı konusunda bilgiler sundu.   Radyoların birbiriyle rekabet halinde olduğunu ifade eden Kenan Bölükbaş, “Bu rekabetin bir alanı da sosyal medyada gücümüzü korumak ve yaygınlaştırmaktır. Bunun için çabalamaya devam ediyoruz” ifadelerini kullandı.

Güzel Sanatlar Fakültesi Müzik Öğretmenliği Bölümü Öğr. Gör. Mesut Arslan, Öğr. Gör. Süleyman Koyuncu, Öğr. Gör. Bülent Koyuncu ve öğrencilerinin müzik dinletisi ile devam eden etkinlik, Rektör Prof. Dr. Muhsin Kar ve Rektör Yardımcısı Prof. Dr. İlyas Gökhan’ın emeği geçenlere teşekkür belgesi ve hediye takdimi ile son buldu.
 
Editör: TE Bilişim