Türk Hava Kurumu Niğde Şubesi 134 üyesi ile 4 dalda ücretsiz kurslar veriyor. 

Türk Hava Kurumu Niğde Şubesi Saymanı Erhan Özkan, şube olarak 2015-2016 eğitim yılı içresinde model uçak, yamaç paraşütü, serbest paraşüt, yelken kanat, eğitimlerinin başladığını söyledi.

Türk Hava Kurumunun her alanda ülkeye büyük destekleri olduğunu dile getiren Özkan, “Türk hava kurumu olarak toplamış olduğumuz gelirlerle Türk Hava Kurumu vakfı ve beraberinde Türk Hava Kurumu Üniversitesi de kuruldu. Burada pilotluk eğitimi veriliyor. Her yıl Türk Hava Kurumu 100 pilot ile Türk Hava Yolları ve kuruluşlara pilot yetiştirmektedir. Türk Hava Kurumu başlangıç olarak model uçak, yamaç paraşütü, serbest paraşüt, yelken kanat, eğitimleri de vermektedir. Askeri ve sivil alanda da desteklerini de devam ettirmektedir.” dedi.

Türk Hava Kurumu Niğde Şubesinin 33 üyesi ve Genç kanatlar kulübünün de 100’ün üzerine üyesi olduğunu söyleyen Özkan, “Özkan, Niğde Türk Hava Kurumu Başkanlığı olarak 2014 - 2015 dönemleri arasında 400’e yakın model uçak kursu verilmişti. Ayrıca bununla beraber yamaç paraşütü, göbekli dağdan yapılmaktadır. Türk Hava Kurumu Niğde Başkanlığı olarak ta öğrencilerimize kırtasiye yardımında da bulunuyoruz” diye konuştu.
Editör: TE Bilişim