Türk Eğitim-Sen Niğde Şubesi Kadın Kolları Başkanı Züleyha Tan’ın Anneler günü nedeni ile bir mesaj yayınladı.
 
Züleyha Tan mesajında şu görüşlere yer verdi.
 
Annelerimiz bizlerin ilk öğretmeni, ilk eğitimcileridir. Annelik gibi ulvi bir görevi tanımlamaya, anlatmaya kelimeler kifayetsiz kalır. Üzerimize titreyen, hiçbir fedakarlıktan kaçınmayan, bizi bağrına basan annelerimiz karşılık beklemeden sevmenin, sevilmenin ne olduğunu göstermiştir. Bizi şefkatli kollarında büyüten, kendinden bile esirgeyen, koruyan, kollayan annelerimizin emeği, hakkı asla ödenemez.
 
Buna karşın, böylesine özel ve anlamlı bir günde 21. yüzyıl Türkiye’sinin ve tüm dünyanın eğitimcilerini, bilim adamlarını, politikacılarını yetiştiren, hepimizin ilk öğretmeni olan annelerimizin hak ettiği konumda olduğunu söylememiz mümkün değildir. Dolayısıyla annelerimizin, kadınlarımızın zincirlerini kırarak, toplumsal ve siyasal hayatta “biz de varız” diyebilmesi, her türlü istismardan uzak tutulabilmesi iyi eğitilmiş ve tam donanımlı bireyler yetiştirilmesine bağlıdır. Zira iyi bir eğitim ile bütün kısır döngüler kırılabilir ve ileriye dönük adımlar atılabilir.
 
Özellikle bazı bölgelerimizde kadınlarımızın büyük çoğunluğu okuma-yazma bilmemekte, kız çocukları okula gönderilmemektedir. Tüm bunların üstüne şiddetin ibresi de kadınları gösterince, toplumda en çok ezilen, sesi kısılmaya çalışılan kesim kadınlar olmaktadır. Tüm bu gerçekler ışığında, annelerimizin, kadınlarımızın zincirlerini kırarak, toplumsal, siyasal hayata katılması, her türlü istismardan uzak tutulabilmesi iyi eğitilmiş ve tam donanımlı bireyler yetiştirilmesine bağlıdır.
 
Dünyanın en kutsal varlığı olan annelerimizin “Anneler Günü” kutlu olsun.


Editör: TE Bilişim