NİĞDE Ömer Halisdemir Üniversitesi ile Niğde Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü arasında Niğde Valisi Yılmaz Şimşek Başkanlığında protokol imzalandı.

Niğde Valiliği Toplantı Salonunda gerçekleştirilen ‘Şefkat Kelebekleri’ projesi İmza Protokolü ile Türkiye’de ilk kez Çocuk Destek Merkezinde yaşamlarını sürdüren kız çocuklarına yönelik psikolojik güçlendirme uygulaması eğitimleri verilecek.

Şefkat kelebekleri projesi ile Çocuk Destek Merkezi sakinleri kız çocuklarının hayatı daha pozitif yönde algılamalarının sağlanması, kendilerinin olumlu yönlerini ve içsel potansiyellerini fark edebilmeleri açısından destekler sunulması ve bu yönlerini geliştirmeleri amaçlanmaktadır.

8 oturum gurup çalışması ile 2 oturum psiko eğitim uygulaması olmak üzere 10 oturumdan oluşturulması planlanan projenin protokol imzaları Vali Yılmaz Şimşek başkanlığında Ömer Halisdemir Üniversitesi Prof. Dr. Muhsin Kar ve Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler İl Müdürü Harun Koca arasında atıldı.

İmza protokol töreni sonrası Vali Yılmaz Şimşek, Projenin,  Çocuk Destek Merkezindeki kız çocuklarının sosyal hayata entegre olmasında ve kendilerini pozitif yönde geliştirmeleri açısından büyük destek sağlayacağını düşündüğünü belirterek hayırlı olmasını diledi.

Editör: TE Bilişim