Niğdeli Veteriner Hekimler Odası Veterinerlik konusunda yapılan son değişikliklerin değerlendirildiği toplantı yaptı.

 

 

Niğde  Veteriner Hekimler Odasının düzenlediği toplantıya  Konya Veteriner Hekimler Odası yönetim kurulu Üyesi Dr İbrahim Halil Sözmen, Hayvan Sağlığı Yetiştiriciliği ve Su Ürünleri Şube Müdürü  Sadettin Yılmaz  konuk oldu.

 

 ''Son Değişikliklerle Veteriner Tıbbi Ürünler Hakkında Yönetmelik ,Reçete Sistemi ve Veteriner Hekim Muayenehane ve Poliklinik Yönetmeliği'' konulu toplantıda  Niğde Veteriner Hekimler Odası Başkanı Saffet Güçlü bir konuşma yaptı.

 

Niğde Veteriner Hekimler Oda Başkanı Saffet Güçlü, “  Avrupa Birliğine üyelik sürecinde yaşanan değişimler bağlı bulunduğumuz Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığında da ciddi değişimleri beraberinde getirdi.

 

 

5996 sayılı ''Veteriner Hizmetleri, Bitki Koruma, Gıda ve Yem Kanununun 2010 ve ardından Bakanlık teşkilat yapısını yeniden düzenleyen 639 sayılı ''Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığının Teşkilat ve Görevleri Hakkında Kanun Hükmünde Kararnamenin''2011 yılında yürürlüğe girmesi mesleğimiz açısından ciddi değişim süreçlerinin habercisiydi. Bahsi geçen mevzuat değişiklikleri Veteriner Hekimleri sadece klinik hizmetleri veren değil aynı zamanda hayvan yetiştirilmesi ve ıslahı, gıda güvenliği, laboratuar hizmetleri, hayvan refahı, çevre sağlığı, yaban hayatı ve danışmanlık hizmetleri görevlerinde de donanımlı olmaya zorlamaktadır.  

Yasalarca koruma altına alınmış mesleki haklarımızın zarar görmemesi veteriner hekimlik mesleğinin yapılacak yeni mevzuat düzenlemeleri ile daha iyi bir geleceğe taşınması için meslektaşlarımızın mevzuatları iyi bilmesi ve üzerine düşeni mesleki haklar çerçevesinde uygulaması gerekmektedir. Bu bağlamda toplantılarımız güncel konularımızla periyodik olarak düzenlenecektir.” dedi.

 

 

Editör: TE Bilişim