Niğde’de 12 Mart İstiklal Marşı’nın Kabulünün 99’ncu Yıldönümü ve Mehmet Akif Ersoy’u anma programına Niğde Kültür merkezi konferans salonunda düzenlenen programla anıldı.

Program saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı’nın okunması ile başlayan programa Niğde Valisi Yılmaz Şimşek, Niğde Ömer Halisdemir Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Muhsin Kar, İl Emniyet Müdürü Salim Cebeloğlu, İl Genel Meclis Başkanı Bülent Küçüktuna, İl Milli Eğitim müdürü Halil İbrahim Yaşar kurum müdürleri, öğretmenler ve öğrenciler katıldı.

Günün anlam ve önemine değinen konuşmayı Yunus Emre Anadolu Lisesi Okul müdürü yaptı. Yunus Emre Anadolu Lisesi tarafından düzenlenen program, Öğrenciler Tarafından Milli Şairimiz Mehmet Akif Ersoy’un şiirlerini okuması ile devam etti. İstiklal Marşı oratoryosu ve İstiklal marşı gösterisiyle son buldu.

Valin Yılmaz Şimşek ve Protokol üyeleri Program sonrası Niğde Kültür Merkezinde Yunus Emre Anadolu Lisesi Öğrencileri tarafından düzenlenen “İstiklal Marşı ve Mehmet Akif Ersoy” konulu fotoğraf sergisi gezildi.

Editör: TE Bilişim