Niğde'de, protokol üyeleri, 3 Aralık Dünya Engelliler Günü dolayısıyla Niğde Bedensel Engelliler takımıyla basketbol maçı yaptı. Niğde Valisi Yılmaz Şimşek, AK Parti Niğde Milletvekilleri Yavuz Ergün, Selim Gültekin, Niğde Belediye Başkanı Rifat Özkan ve kurum müdürleri, 5 Şubat Spor Salonu'nda düzenlenen etkinlikte, tekerlekli sandalyelere oturarak, engellilerle basketbol oynadı.

Vali Şimşek, maçın ardından gazetecilere yaptığı açıklamada, “Canda ve gönülde engel olmaz” sözünden hareketle fiziki engellerin değil, kalplerdeki engellerin sorun olduğu bilincinin tüm topluma yayılmasını; zihinlerdeki engellerin kaldırılmasının ve engelli vatandaşlarımızın bizim bir parçamız olduğu gerçeğinin idrak edilmesini sağlamalıyız. Engelli vatandaşlarımızın toplumsal hayata katılmalarını kolaylaştırmak, karşılarına çıkabilecek tüm engelleri ortadan kaldırarak topluma entegre olmalarını sağlamak ve hak ettikleri sevgi ve saygıyı göstermek hepimizin en önemli görevi olmalıdır. Engelli olmak hiç kimsenin tercihi değildir. Hiçbir zaman unutulmamalıdır ki hepimiz birer engelli adayıyız. Az sonra buradan çıkınca başımıza ne geleceğini yalnızca yüce rabbim bilebilir. Bu bilinçle engelli vatandaşlarımızı hayata bağlayacak çalışmalar yapmalı, kabiliyetleri oranında iş hayatına katılımlarını sağlamalı, yaşamlarını kolaylaştırarak toplumun değerli bir parçası olduklarını hissettirmeliyiz” dedi.

Vali Yılmaz Şimşek; “ Niğde Valiliği olarak, engelli vatandaşlarımızın engelsiz bir kentte yaşamlarını sürdürmeleri açısından başta eğitim ve sağlık hizmetleri olmak üzere devletimiz ve hükümetimiz tarafından verilen hizmetlerin tam anlamıyla sunulmasını sağlama gayretindeyiz. Ümit ediyorum ki; her gün hayatı kolaylaştıran buluşların icat edildiği çağımızda gün içerisinde engelli kardeşlerimin engellerini unutturacak teknolojik gelişmelere imza atılacaktır” diye konuştu.
 
 
Editör: TE Bilişim