İl İdare Kurulu, Koronavirüs salgını ile mücadele kapsamında il genelinde alınan tedbirlerin ve kararların değerlendirilmesi amacıyla Vali Yılmaz Şimşek başkanlığında toplandı. Vali Yılmaz Şimşek Başkanlığında gerçekleştirilen toplantıya Niğde Belediye Başkanı Emrah Özdemir, Vali Yardımcısı Adnan Türkdamar, İl Emniyet Müdürü Salim Cebeloğlu, İl Jandarma Komutanı Garip Gümüş ve Kurul üyeleri katıldı.

Valilik Toplantı Salonunda yapılan toplantıda tüm dünyada olduğu gibi ülkemizde de vaka sayısında artışlar yaşanan Koranavirüs (covid-19) ile ilgili alınacak tedbirlere ilişkin, Sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan tarafından açıklanan tedbirler ve İçişleri Bakanlığının genelgeleri okunup incelendi.

Gerçekleştirilen toplantıda, 5442 sayılı İl İdaresi Kanunu’nun 11/C maddesi gereğince ilimizde alınması gereken tedbirlere ilişkin kararlar şu şekilde sıralandı; 1- Koranavirüs salgını kapsamında alınan tedbirlerin en etkili şekilde uygulanması bakımından, 65 yaş üstü vatandaşlarımızın sokağa çıkması yasaktır. Diğer vatandaşlarımızın ise zorunlu olmadıkça evden çıkmamaları esastır. a) Cadde ve sokaklarda vatandaşımızın toplu halde bulunmamasına ve sosyal mesafeye dikkat edilecek, piknik alanları, ormanlar, mesire ve ören yerleri gibi alanlarda; ziyaret ve piknik yapmak, balık tutmak, spor, yürüyüş ve benzeri faaliyette bulunulmayacaktır. Buraların kontrolü kolluk ve belediye zabıta görevlileri tarafında yapılacak ve kuralları uyulması konusunda gerekli tedbirler alınacaktır. b) Vatandaşlarımızın yoğun olarak hizmet aldığı özellikle banka, PTT, vergi dairesi, tapu ve nüfus idaresi gibi kurumlarda vatandaşın sosyal mesafe kuralına uyması konusunda kurum amirleri tarafından fiziki tedbirler alınacaktır. Bu konunun denetimi de (varsa) kurumun özel güvenlik görevlileri ile kolluk personeli tarafından yapılacaktır. 2- Askerlerimiz 14 gün karantina kurallarına uygun şekilde celp ve terhis uygulamasına tabi tutulacaktır. 3- Şehirlerarası seyahatler bundan böyle valiliğimiz iznine bağlanmıştır. Bu itibarla ilimizi çevre illere bağlayan karayolları üzerindeki mevcut trafik kontrolü uygulama noktalarının yerleri gözden geçirilerek gerekirse yeni uygulama noktaları belirlenecektir. Ayrıca noktalarda yeterli sağlık personeli bulundurulacak, kolluk kuvvetleri ile koordineli bir şekilde ilimize giriş yapan kişileri sağlık kontrolleri mutlaka yapılacaktır. Karantinaya alınmasını gerektirecek bir durumun tespit edilmesi halinde ilgili kişiler 14 gün süreyle karantinaya alınacaktır.

Karantinaya alınmayan vatandaşların ise 14 gün süreyle evlerinde gözlem altına kalmaları hususu kendilerine tebliğ edilecektir. Bu kişilerin adres ve iletişim bilgileri sağlık birimleri, köy ve mahalle muhtarları ile paylaşılarak konunun kolluk birimlerimizce takibi yapılacaktır. 4- Şehirlerarası seyahatlerde otobüs seferleri 28.03.2020 günü saat 17:00’den itibaren ancak Valilik izni ile yapılabilecektir. İlimizde bu konudaki iş ve işlemleri yürütmek üzere, İl Emniyet Müdürlüğü Müdür Yardımcısı 2. Sınıf Emniyet Müdürü Ahmet AKPINAR başkanlığında, Niğde Belediyesi Zabıta Müdürü Fatih KAYA ve Niğde Belediyesi Şehirlerarası Otobüs Terminali yöneticisi Murat Aydoğan’ın iştirakiyle “Seyahat İzin Kurulu” oluşturulmuştur. Otogarda çalışma ofisi oluşturulup, iller arası seyahat izin belgeleri bu kurul tarafından düzenlenecektir. Kurulda görevlendirilenlerin izinli veya herhangi bir nedenle görevde olmadıkları zamanlarda, kurumlarındaki görevlerine vekâlet edenler Seyahat İzin Kurulunda da görevlendirilmiş sayılır. 5- Kararın gereğinin ifası için belediyelere, kamu kurum ve kuruluşlarına ve ilgili özel kuruluşlara gönderilmesine, Valiliğimiz resmi internet sitesinde yayımlanmasına, belediyelerin ve camilerin hoparlöründen anons edilerek vatandaşlarımıza duyurulmasına, oy birliği ile karar verildi. Niğde Valisi Yılmaz Şimşek başkanlığında gerçekleşen İl İdare Kurulu Toplantısında koronavirüsü ile mücadelede alınan tedbirler ve kararlar görüşüldü. Toplantıda Niğde Belediye Başkanı Emrah Özdemir, Niğde Vali Yardımcısı Adnan Türkdamar, Niğde İl Jandarma Komutanı Albay Garip Gümüş, Niğde İl Emniyet Müdürü Salim Cebeloğlu katıldı.

Editör: TE Bilişim