Program Cumhuriyet Meydanında bulunan Atatürk Anıtı'na çelenk koyulmasıyla başladı. Saygı Duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasının ardından program havanın rüzgarlı olması nedeniyle 5 Şubat Kapalı Spor Salonunda  devam etti. Kutlamalara Niğde Valisi Ertan Peynircioğlu, Cumhuriyet Başsavcısı Seyfullah Öselmiş, Niğde Garnizon Komutanı Albay İdris Tatar, Niğde Belediye Başkanı Faruk Akdoğan, Niğde Emniyet Müdürü Ali Kemal Kurt, kurum müdürleri, siyasi parti temsilcileri ve vatandaşlar katıldı.

günün anlam ve önemini belirten konuşmasını yapan Niğde Milli Eğitim Müdürü Halil İbrahim Yaşar, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve çocuk bayramı, dünyada eşi ve benzeri bulunmadığını, iki farklı unsuru bir araya getiren milli bir bayram olduğu söyledi.

Müdür Yaşar, ‘‘Bu bayram bir taraftan Türkiye Cumhuriyetinin temelinin atıldığı ve egemenliğin ilan edildiği anlamlı bir gün, diğer taraftan yarının büyükleri geleceğin teminatı çocuklar için bir şenliktir.
Gazi Mustafa Kemal, çocuklara verdiği değeri göstermek için, bu bayramı siz sevgili çocuklara armağan etmiştir. Anayasamızın “Egemenlik ” başlıklı 6. Maddesi aynen şöyle demektedir: Egemenlik, bilâ kayd-u şart Milletindir. Yani Egemenlik Kayıtsız Şartsız Milletindir. Bu, milletin üzerinde hiçbir gücün olmadığı ve olamayacağının teminatıdır. Türk Milletine hiçbir çılgının dahi zincir vuramayacağıdır. Her şeyin bir bedeli vardır. Bu aziz toprakların de bedeli Malazgirt’te, Çanakkale’de ödenmiştir. Anadolu İslam’ın yurdudur ve kıyamete kadar da öyle kalacaktır.’’ dedi.

Program öğrencilerin şiirler okuması ve halk oyunlarının oynanmasının ardından sona erdi.

Editör: TE Bilişim