Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Turhan, CHP Milletvekili Ömer Fethi Gürer’in, “Niğde Çiftlik ilçesi arasında 35 kilometrelik yol ne zaman bitirilecek?” sorusuna, “Toplam 35,1 km uzunluğundaki yolun; 1,6 km'lik kesimi Çiftlik Şehir Geçişi olup, Bitümlü Sıcak Karışım Kaplamalı (BSK) Bölünmüş Yol (BY) olarak binder seviyesinde tamamlanmış bölünmüş yoldur. 14,1 km'lik kesimi ise sathi kaplamalı tek yol olarak tamamlanmıştır. Kalan 19,4 km'lik kesimde yol yapım çalışmaları devam etmekte olup, ödenekler çerçevesinde bu kesimin tamamının 2019 yılında sathi kaplamalı tek yol olarak trafiğe açılması hedeflenmektedir” şeklinde yanıt verdi.

Bakan Mehmet Cahit Turhan, Gürer’in Niğde-Çiftlik arasında devam bölünmüş yol, Altunhisar-Ankara arası yol bağlantısı, Aktaş beldesinde yapımına henüz başlanamayan TCDD Yük Merkezi ve 3 yıl önce durdurulan Çukurova Ekspresi Adana-Niğde-Kayseri arasındaki tren seferlerinin akıbetiyle ilgili sorularına yazılı yanıt verdi.

ALTUNHİSAR- ANKARA YOL BAĞLANTISI
Gürer’in, “Altunhisar ilçesi Ankara yol bağlantısı duble yol olarak yapılacak mıdır?” şeklindeki sorusunu yanıtlayan Bakan Turhan, “Toplam 31 km uzunluğundaki Altunhisar-(Aksaray-Ulukışla) il yolunun BSK kaplamalı tek yol olarak yapılması planlanmakta olup yatırım programında yer almaktadır” dedi. 

AKTAŞ’TAKİ YOL BAĞLANTISI
Bakan Turhan, Aktaş beldesindeki lojistik istasyonuyla ilgili olarak da “Niğde (Aktaş)yük merkezi için Niğde Belediyesi tarafından onaylanan imar planı çalışmaları tamamlanmış ve kesin projeleri hazırlanmıştır. Yatırım programına alınması için çalışmalarımız devam etmektedir” ifadelerini kullandı. 
Bakan Turhan ayrıca, Çukurova Ekspresi'nin 2019 yılında tekrar sefere konulmasının planlandığını açıkladı. CHP Niğde Milletvekili Ömer Fethi Gürer, 5 yılda 38 köy, Çiftlik ilçesi ve  Niğde arasındaki yolun bitmemesi Niğde’ye verilmeyen değerin göstergesidir. 6 ayda bitecek yol beş yılda bitirilmedi. Ayrıca Çukurova Ekspresi 2018 yılında devrede olacakken 2019’da planlanıyor ifadesi de bu konuda sorunun varlığının göstergesidir” dedi. 
 
Editör: TE Bilişim