Niğde Belediyesi NİĞMEK bünyesinde açılan Aşçılık ve Bilgisayarlı Ön Muhasebe kurslarının ikincisi başarılı bir şekilde tamamlandı.
 
Bilgisayarlı Ön Muhasebe ve Aşçılık kursunun sona ermesi nedeniyle Aşçılık final yemeği düzenlendi. Aşçılık kursuna katılan kursiyerlerin yemek sunumu programına protokol üyeleri de katıldı.
 
NİĞMEK bünyesinde kursların devam edeceğini belirten Belediye Başkanı Faruk Akdoğan; Niğde Belediyesi olarak 2009 yılında kurmuş olduğumuz NİĞMEK çerçevesinde hem 2009 hem de 2010 yılında meslek öğrenmek isteyen hemşerilerimize meslek edindirme kursları çerçevesinde hem aile bütçelerine katkıda bulunmak hem de onlara meslek öğrenerek sertifika almasını sağlamak üzere kurslar açtık. Bilgisayarlı Ön Muhasebe, Ebru, Takı Tasarım, Web Tasarım, Girişimcilik Kursu gibi her alanda kurs açarak, insanımıza meslek edindirme noktasında yardımcı oluyoruz destek veriyoruz. Kurslarımıza katılan kursiyerler sertifika sahibi olmakla kalmayıp, kursa katılan kursiyerlerimize yüzde 20 de iş garantisi veriyoruz. Bugüne kadar açtığımız ve yüzde 20’sine iş garantisi verdiğimiz kursiyerlerin yüzde 80’ini istihdam edilir hale getirmişiz. Buda gösteriyor ki kurslarımıza katılanların meslek sahibi olarak iş bulma imkanları kapsamında kazanım elde ettiler. Bu bakımdan meslek edindirme kurslarını önemsiyoruz” şeklinde konuştu.


Editör: TE Bilişim