Niğde Belediye Başkanı Emrah Özdemir, Niğde Belediye binasının tadilata girmesi ile ilgili basın mensuplarına açıklamalarda bulunarak Niğde’ye yakışır bir belediye hizmet binası için tadilat yapacaklarını açıkladı.

ESKİ EMNİYET MÜDÜRLÜĞÜ BİNASINA TAŞINILDI
Eski Emniyet Müdürlüğü binasına taşınarak bina önünde açıklamalarda bulunan Niğde Belediye Başkanı Emrah Özdemir, yaptığı açıklamada şunları söyledi: ‘‘Bugün yeni hizmet binamızdayız. Belediye binası olarak duymuşsunuzdur tadilata girdik. Niğde’mize yakışır bir belediye hizmet binasını tadilatla yapacağız. Yaklaşık 8 ay sürecek bir tadilata girdik. Bu tadilatın sonunda inşallah hemşerilerime yakışır hem oradaki Ömer Halisdemir meydanına yakışır, hem  de arkasındaki hükümet konağının bitmesi ile de şehrimize çok ayrı bir çevre kazandıracak hem de inşalarımızın hak ettiği hizmetleri alacakları binamıza kavuşmuş olacağız.  Bu geçici sürecek 8 aylık tadilat sürecinde de Eski Emniyet Müdürlüğü dediğimiz binamızda da hizmet vermeye devam ediyoruz. Vatandaşlarımızı mağdur etmemek adına hem ulaşımı kolay hem de şehir merkezi üzerinde olmasından dolayı vatandaşlarımız belediyedeki işlemlerini daha kolay bir şekilde bu binada halledebilecekler.  Önündeki park alanı var belediye binasının tadilatları var. Açık olarak söyleyeyim 6 milyon lira civarında bir maliyeti var. Park alanı ile ilgili olarak bu fiyat artar. Çünkü park alanında çok farklı şeyler yapacağız.  Bir ay içerisinde ihaleye çıkacak park alanı yapımı da. Tabi bizde hızlı bir şekilde belediye binamızın tadilatını yaptırmayı istiyoruz. 8 aylık bir çalışma olacak ama daha erkende bitirilmesi için bunun içinde çalışacağız. Erken bitmesi içinde gayret göstereceğiz.’’ dedi. 


NİĞDELİ HEMŞEHRİLERİMİZ ZORA DÜŞENİN YANINDA HER ZAMAN YANINDA OLMUŞLARDIR
30 Ekim Cuma günü İzmir’de meydana gelen depremden dolayı  İzmir için başlatılan kampanya ile ilgilide açıklamada bulunan Başkan Emrah Özdemir, ‘‘Aynı zamanda şunu da söylemek istiyorum. Bu hizmet binası için bugün buradayız ama bugün bir kampanyada başlattık. İzmir’le alakalı maalesef deprem yaşadık. Bu depremde ölenlere de Allahtan rahmet yaralı kardeşlerimize de acil şifalar diliyoruz. Bir kampanya başlattık. Deprem bölgesine yardımda bulunmak isteyen vatandaşlarımıza Belediyemizin önünde tırımızı getirterek stant kurarak hazır hale getirdik. Gelen bütün yardımları kayıt altına alıp İzmir’e göndereceğiz. Bizde belediye olarak özellikle battaniyede olsun kuru gıda da olsun bir kısmını da biz temin edeceğiz. Buraya yardım göndermek isteyen vatandaşlarımızın da ulaşım sıkıntısını biz çözmek istedik. O yüzden kimin gönlünden ne kopuyorsa Ömer Halisdemir meydanına getirerek getirilen malzemeleri İzmir’deki yetkililere ve AFAD’a ulaştıracağız. Bu konuda da biz elimizden geldiği kadar duyarlı olmaya çalışıyoruz. İnsanlarımız zaten duyarlı. Kampanya yeniş olmasına rağmen arayan soran çok oluyor. Niğdeli hemşehrilerimiz zora düşenin yanında olmuştur ve bundan sonrada olmaya devam edecektir. ‘’ diye konuştu.


ÖMER HALİSDEMİR MAYDANINA PARK VE YEŞİL ALAN MÜJDESİ
Niğde Belediyesinin önünde bulunan Niğde Ömer Halisdemir Meydanında değişiklikler yapacaklarını ve alanın park ve yeşillik lan olarak değişeceği müjdesini veren Başkan Özdemir, ‘‘Belediye binası ile alakalıda şunu da söylemek istiyorum. Belediye binası tadilata girdi ama Ömer Halisdemir meydanın bulunduğu alana yakın bir zamanda da ihaleye çıkacağız. Bu ihale sonucunda da bu meydanımıza süs havuzlarının olduğu, yeşil alanın bulunduğu bir parka ve meydana vatandaşlarımızla kavuşturmuş olacağız. Burası Niğde’nin buluşma noktası olacak. Benim projelerde yer verdiğim bu alan yeşil alan olarak değiştirilecek. Bunu da inşallah faaliyete geçireceğiz. Belki eskisi kadar çok büyük ağaçlar olmayacak ama yine 3 yada 4 tane farklı ağaç türlerini getireceğiz. Süs havuzlarımız olacak, banklarımız olacak renkli alanlar olacak. Çocuklarımızın gün içerisinde yorgunluklarını atabilecekleri ve orada hoş vakit geçirebilecekleri, akşamları orada ışıl ışıl resim çekinebilecekleri alan oluşacak inşallah. Belediye binamızı 2021 yılının da 6. Ayına hazır etmeye çalışacağız. Şehrimize hayırlı olsun diyorum. ‘’ dedi.


SOSYAL MEYDADA YORUM YAPANLARA BAŞKANDAN SERT TEPKİ: ‘‘İŞİ BİLEMEYEN CAHİLLER İŞİN UZMANIYMIŞ GİBİ YORUM YAPIYOR’’
DİTAŞ kavşağı ile ilgilide sosyal medyadaki yorumları takip ettiğini ve yapılan yorumların işi bilmeyenler tarafında cahilce yapıldığı söyleyen Belediye Başkan Emrah Özdemir, ‘‘DİTAŞ kavşağında da üst geçidimiz bitmişti biliyorsunuz. Biz kavşak ve aydınlatma işini de tamamladık. MEDAŞ ile de de görüşüyoruz. Başlarda aydınlatma konusunda birkaç eksiklikler var denmişti. Bunları hızlı bir şekilde giderdik. MEDAŞ’ta kavşakta çalışmalarına devam ediyor. Hatta bu sabah da görüştük. Ekstradan birkaç aydınlatma daha kuracaklar. Oradaki sıkıntı bitti tamamen. Buda Niğde’mize hayırlı olsun. Burada şöyle bir sıkıntı sorun var. Oradaki yollar birbirini karşılamıyor. Bazen diyorlar ki niye bu kadar büyük kavşak yaptılar. Bunlar sosyal medya da yazılıyor. Bende görüyorum ama gülerek izliyorum. Maalesef bilmeyen cahil insanlar her işin uzmanıymış gibi yorum yapıyorlar. Onlara da acıyorum. Bu kavşaklar yapılırken 50 tane hesap yapılır ve bu işin uzmanları tarafından gerçekleştirilir bunlar. Oradaki yolların hepsi maalesef zamanındaki finanssızlıktan dolayı karşı karşıya gelmiyor. Bu yolların hepsini birleştirecek. Yollarda, yol trafiği de aynı anda rahatlatacak büyük kavşaklar gerekiyor. Dediğimiz gibi bu işin uzmanları çalışıyorlar. Bunun çalışmalarını uzmanlar yapıyorlar. Allaha şükür kavşağımızda bitti üst geçidimizde bitti. Halkımızın hizmetine girdi. Sadece Emniyet Müdürlüğü binasında DİTAŞ kavşağına gelen bölgede çalışmamız devam ediyor. Burada da alt yapı çalışmasını da yeniliyoruz. Yani hem yağmur suyunu hem içme suyunu ve kanalizasyonunu yeniledik. Biz bir yere yol yapıyorsak mutlaka önce alt yapısını yapıyoruz, üst yapısı ile de noktayı koyuyoruz.’’ Şeklinde konuştu.

Editör: TE Bilişim