Niğde Belediyesi 2015 yılı asfaltlama sezonunda rekor kırdı. Yollar, cadde ve sokaklar ile okul bahçelerine toplam 70 bin ton asfalt döküldü. Asfaltlama ve çevre düzenlemesi çalışmalarını titizlikle sürdüren Niğde Belediyesi 90 bin metrekare kilitli parke taşı döşedi. Niğde Belediyesi Fen İşleri Müdürlüğü ekipleri 65 bin metrekare de bordür taşı döşeme çalışması yaptı.

Asfalt, kilitli parke ve bordür taşı döşeme çalışmalarında rekor kıran Niğde Belediyesi,su hattı, kanalizasyon hattı ve yağmur suyu hatlarıyla ilgili çalışmaları da sürdürüyor. 2015 yılında yaklaşık 9 bin metre su hattı çalışması yapan Niğde Belediyesi ekipleri, yaklaşık 13 bin metre uzunluğunda da kanalizasyon hattı çalışması gerçekleştirdi. Niğde Belediyesinin 2015 yılındaki yağmur suyu hattı çalışması da 1100 metreye ulaştı.

Niğde Belediye Başkanı Faruk Akdoğan, 2009 öncesi döneminde yıllık ortalama 10-15 bin ton olan asfaltlama çalışmasının bu tarihten sonra sürekli artan bir trend yakaladığını belirterek, "Bizden önceki dönemlerde Niğde'de asfalt çalışması yok denecek kadar azdı. 2009 yılından bu yana her yıl artan bir oranla son 7 yıl içinde 350 bin ton asfalt çalışması yaptık. Bu da yıllık ortalama 50 bin tonu buldu. 2015 yılında ise Fen İşleri Müdürlüğüne bağlı ekiplerimiz, 70 bin ton asfalt çalışması yaparak tüm zamanların rekorunu kırmış oldu" dedi.

Başkan Akdoğan, kilitli parke, bordür taşı ve andezit taşı uygulamalarında da önceki dönemlerle kıyaslanamayacak kadar büyük oranda çalışmalar gerçekleştirdiklerini ifade ederek, " Niğde'mizi modern ve marka bir şehir haline getirmek için tüm ekiplerimizle birlikte gece gündüz demeden çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Şehrimizi daha yaşanabilir hale getirmek ve halkımızın yaşamını kolaylaştıracak çalışmalara devam ediyoruz" diye konuştu.
Editör: TE Bilişim