Başkan Demirbilek, Savcı Mehmet Selim Kiraz’ın Yargı görevini yerine getirirken saldırıya uğradığını ve ciddi bir güvenlik zafiyeti olduğunu söyledi.

Demirbilek, yaptığı açıklamasında ; “İstanbul Çağlayan Adliyesinde gerçekleşen terörist saldırıyı Niğde Barosu olarak şiddetle kınıyoruz. Meslektaşımızdı, yargı görevini yerine getiriyordu. Dolayısıyla yargı görevini yerine getirirken teröristlerce rehin alındı ve öldürüldü. Tabi bu öncelikle ciddi bir güvenlik zafiyeti olduğu hususu gündeme getiriyor. Çünkü orada teröristler elini kolunu sallayarak Savcının odasına girmişlerdir. Türkiye’de bir takım terör örgütlerinin ciddi anlamda bir alt yapıya sahip olduğu kuşkusunu geliyor çünkü elektrikler de kesildi. Biz bunu buna bağlamak istemiyoruz ancak sonuç itibariyle üst üste gelmiş olması ve yargı görevini yerine getiren birine karşı eylemin gerçekleşmiş olması infial yaratacak bir olay” dedi.


Demirbilek, “Yargının bu anlamda güvenliğini sağlamak bir tarafa itibarını artırmak lazım. Türkiye’de yargı mutlaka olması gereken itibara kavuşması gerekiyor. İnanlar buna bu kadar kolay cesaret edememesi gerekiyor. Terör örgütlerinin bir an önce sindirilmesi ve ortadan kaldırılması gerekiyor. Kamu binası içerisinde yapabilir, dışarıda yapabilir yani sadece Adliye içerisinde yaşamıyoruz. Bir olayı bahane ederek bu eylem gerçekleştirildi. Yani insanlar Türkiye’de yargıya güvenmelidir. Belki bugün yargıya olan güven azaldı diyoruz ama sonuç itibariyle bu işin çözüm yerinde yargıdır, bu algıyı da ortadan kaldırmak gerekiyor. Yargının sorunluları olabilir el birliğiyle sorunları çözeceğiz güveni artıracağız ve terör örgütlerini sileceğiz. Doğrudan öldürmeye yönelik, halk mahkemesi kurulsun diyor, deşifre edilsin diyorlar. Yani terör örgütünün bir mantığı yok, onlar eylemini gerçekleştirme peşinde” diye konuştu.




Editör: TE Bilişim