Niğde'deki değişimin farkında mısınız? Niğde'deki değişimin farkında mısınız?

Programa Vali Mustafa Koç, AK Parti Niğde Milletvekili Prof. Dr. Cevahir Uzkurt, Milliyetçi Hareket Partisi Milletvekili Cumali İnce, Niğde Belediye Başkanı Emrah Özdemir, Niğde Cumhuriyet Başsavcısı Harun Karahan, Niğde Ömer Halisdemir Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Hasan Uslu, İl Emniyet Müdürü Adnan Özdemir, İl Jandarma Komutanı J. Kd. Albay Nihat Özkök, siyasi partilerin ve sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri, protokol üyeleri, aziz şehitlerimizin kıymetli aileleri, kahraman gazilerimiz ve binlerce vatandaş katıldı.  
Milli Birlik yürüyüşü ve Fener Alayının ardından Valilik bahçesinde 15 Temmuz Anı Defteri, Vali Mustafa Koç ve protokol üyeleri tarafından imzalandı.  Saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı'mızın okunmasıyla başlayan program Kur’an-ı Kerim tilaveti ile devam etti. 
15 Temmuz konulu sinevizyon gösteriminin sunulduğu programda konuşan Vali Mustafa Koç; “Şanlı Türk Devletinin ve milletinin kahraman evlatlarının azim, kararlılık ve cesareti ile büyük Türk tarihine, bir yenisini eklediği kahramanlık gecesinin sene-i devriyesinde sizlerle birlikte olmak ve bu onuru, gururu bir kez daha yaşamaktan dolayı memnuniyetimi dile getirerek sizlere hoş geldiniz diyor, sizleri saygı ve sevgiyle selamlıyorum.  Değerli hemşerilerim, 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günümüz kutlu olsun. Sayfaları şanla, şerefle dolu büyük Türk tarihi, sayısız kahramanlıklarla, eşi benzeri görülmemiş destansı hikayelerle doludur. Destanlaşarak tarihte yerini alan 15 Temmuz 2016 gecesi, bizlere bir kez daha göstermiştir ki aziz Türk Milletinin hamurunda, kanında bağımsızlık aşkı ve hürriyet vardır. İşte bu aşk ve göğsündeki iman ile ‘Türkiye Yüzyılının Kahramanları’ canları pahasına vatan müdafaası yapmış ve 15 Temmuz destanı tarihe altın harflerle yazılmıştır. 15 Temmuz, milletin öz malı olan tankının, tüfeğinin, uçağının yine milletin sinesine çevrildiği, aklını terör odaklarına satmış bir cuntanın, sinsi ve hain darbe teşebbüsü idi. O gece, Sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’ın önderliğinde yüce Türk Milletinin basireti, feraseti ve Allah’ın yardımı ile bu darbe teşebbüsü darbecilerin başına geçirilmiş ve boşa çıkarılmıştır” dedi.            
Asil Türk Milleti o gece; Milli iradesine, Cumhuriyetine, Bayrağına, Ezanına, Bağımsızlığına, Demokrasiye ve yarınlarına sahip çıkmıştır diyen Vali Koç; “ Büyük Türk Devletinin kahraman evlatları bu sahiplenmede bir an bile tereddüt etmemiş; göğsünü silahların, tankların önüne siper etmiştir.  O gece Türk kadınımız birer ‘Halime Çavuş’a, ‘Asker Saime’ye dönüşmüştür. Erkeklerimiz birer ‘Yörük Ali’ye, ‘Şahin Bey’e dönüşmüştür. Kutlu Türk Devletinin kuruluşunda verdiğimiz Kurtuluş Savaşımızda birer cesaret abidesine dönüşmüş olan ruh, 15 Temmuz 2016 gecesi tekrar vücut bulmuştur. O gece verilen mücadele bir iman ve aşk işidir. Yediden yetmişe tüm milletimizin Sayın Cumhurbaşkanımızın tek bir çağrısı ile meydanlara inmesi ve meydanları sahiplenmesini ancak bu şekilde ifade edebiliriz. Yüksek karakterli Türk Milleti, o gece namusunu çiğnetmemiş, hür iradesine sımsıkı sarılmış ve gelecek nesillere geçmişinden aldığı emaneti zarar görmeden teslim etmiştir. Bu memleketin bağrından çıkmış Özel Kuvvetler Komutanlığında görevli kahraman yiğitlerimizden birisi olan Ömer Halisdemir, polis memurları Varol Tosun ve Kemal Tosun ile sivil şehitlerimiz Ramazan Konuş, Yalçın Aran ve Hakan Ünver o gece vatanı için, bayrağı için, bağımsızlığımız için gözlerini dahi kırpmadan şehadete yürümüşlerdir. Yine o gece 251 kahramanımızı şahadete uğurladık. Rabbim şehadetlerini kabul etsin. Şehitlik mertebesine ulaşan kahramanlarımıza Allah’tan rahmet, hayatta olan Gazilerimize ise sağlık ve esenlikler diliyorum. Rabbim ülkemize bir daha böyle acılar yaşatmasın.
Bugün ise bizlere düşen görev, Sayın Cumhurbaşkanımızın ifade ettiği ve Türk Devletinin şahlanış yüzyılı olan Cumhuriyetin ikinci asrında Türkiye Yüzyılı hedefi doğrultusunda vatanına bağlı, milletini seven nesiller yetiştirmektir.
Gerek milli savunmamızda gerek ekonomide ve gerekse teknolojide çağın yeniliklerini takip ederek ülkemizin her yönüyle tam bağımsız güçlü bir Devlet olması için çalışacağız, üreteceğiz. Ancak, bu sayede dünyada söz sahibi olabilir ve mazlum coğrafyaların umudu olabiliriz. Sözlerime son verirken Ülkemizin kurucusu Büyük Önder Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşları başta olmak üzere mukaddes vatan toprağı için canını feda eden tüm kahraman şehitlerimize bir kez daha rahmetle anıyor, gazilerimizin ömrüne bereket diliyor, hepinizi sevgi ve muhabbetle selamlıyorum.” dedi.  
Program çerçevesinde Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın, Beylerbeyi Stadyumu'nda düzenlenen 15 Temmuz Demokrasi ve Millî Birlik Günü Anma Programı'nda yaptığı konuşma sinevizyon gösterimi olarak yayınlandı. Konuşmaların ardından program, mehteran takımı gösterisi, tasavvuf musiki dinletisi ve konserle devam etti. 15 Temmuz’u 16 Temmuz’a bağlayan gece yarısı saat 00:13’te tüm Türkiye’de olduğu gibi Niğde’de camilerde sela okunması ile program sona erdi.