Niğde Gazeteciler Cemiyeti Yönetim,  Denetim kurulu ve Şeref Divanı Üyeleri Cemiyet binasında aylık olağan toplantısında gündemdeki konuları görüştüler.

 

 

Toplantı'da cemiyet yönetim kurulu tarafından bir bildiri yayınlandı.

 

 

Bildiride şu ifadelere yer verildi; “İlimizde bir siyasi parti başkanını ve yönetim kurulu üyelerinin tamamını istifaya götüren çirkin olayı  ve Niğdemizin imajını ayaklar altına alan bu girişimin üzülerek ifade etmeliyiz ki basın mensupları tarafından yapılmış olması bizlerin basın meslek örgütü olarak tümüyle süreç üzerine değerlendirme yapmasını zorunlu kılmıştır. 

 

 

Bir partideki istifalar, kavgalar tamamen bizim konumuzun dışındadır. NGC dün olduğu gibi siyasi her kuruma ve partiye ve bunları temsil eden kişilere eşit mesafededir ve böylede devam edecektir.

 

 

Fakat, bir siyasi partinin il başkanının ses kaydının Niğde’nin en eski gazetesinin idarehanesinde bu gazetenin çalışanları ve görüntülü medya mensupları tarafından iradesi dışında kaydedilip sosyal medyada yayınlanması ilimizdeki tüm gazetecilerin saygınlığına yapılmış bir intihar girişimidir.

 

 

Gazetecinin görevi yasalarla ve meslek örgütlerinin iç denetim ilkeleriyle belirlenmiştir. Hiçbir zaman gerçek bir gazeteci; komplocu, şantajcı, piyon, yıkıcı, baltalayıcı roller üstlenemez ve bu tür ayak oyunlarının figüranı olamaz. Bu iğrenç girişimi planlayanları, uygulayanları, bu komploda rol alan pişkinleşen medya mensuplarını büyük bir esefle kınıyoruz.

 

 

Niğde'nin dışarıda ki imajına sessiz kalan siyasi parti ve kitle örgütlerinin sessizliğini ibretle izliyor. Bu sessiz kesimleri de duyarlılığa davet ediyoruz.”

 

NGC YÖNETİM KURULU


Editör: TE Bilişim