Muhtarlar Günü dolayısıyla Niğde Muhtarlar Derneği  Başkanı Bahtiyar Yamaner ve Muhtarlar tarafından Atatürk Anıtına çelenk sunumu gerçekleştirildi. Çelenk sunma töreninin ardından konuşma yapan Muhtarlar Derneği Başkanı Bahtiyar Yamaner, köy ve mahalle kanunun yeniden  tanımlanması gerektiğini söyledi.


Törene Niğde Valisi Yılmaz Şimşek. Ak parti Niğde Milletvekilleri Yavuz Ergun, Selim Gültekin, Belediye başkanı Emrah Özdemir, İl genel Meclis Başkanı Bülent Küçüktuna İl Jandarma Komutanı Albay Garip Gümüş, Ak Parti İl Başkanı Mahmut Peşin, Daire Müdürleri, Sivil Toplum Kuruluşlarının temsilcileri Muhtarlar Derneği Başkanı Bahtiyar Yamaner, köy ve mahalle muhtarları katıldı


Muhtarlarımız Devlet ile Vatandaş arasında Bir Köprüdür.


Muhtarlarımızı önemsiyoruz ve demokrasimizin temel taşı olarak görüldüklerini dile getirerek konuşmasına başlayan Niğde Valisi Yılmaz Şimşek ‘Muhtarlarımız Devlet ile Vatandaş arasında Bir Köprüdür. sorunları yerinde tespit edip taleplerini bize iletmektedir bizlerde bu sorunları çözüyoruz. Belediye ve İl Özel idaresi olarak birlikte sizlere hizmet etmenin gururunu yaşıyoruz ‘dedi


Çelenk sunma töreninin ardından konuşma yapan Muhtarlar Derneği Başkanı Bahtiyar Yamaner, köy ve mahalle kanunun yeniden  tanımlanması gerektiğini söyledi. Başkan Yamaner, "Yerel yönetimlerin en küçük birimi ola muhtarlığın özlük hakları büyük ölçüde çözüldü. Ancak hizmet edilebilirlik alanında her geçen gün daha da karartıldığı görülmektedir. Mevcut köy kanunu ve mahalle kanununda sorunlara aracılık yapmamız mümkün gözükmüyor. O halde köy ve mahalle kanunu yeniden  tanımlanmalıdır" diye konuştu.

Bor İlçesinde ise Kaymakamlık Bahçesinde yapılan törene Bor Kaymakamı Mehmet Yavuz, Bor Belediye Başkanı Serkan Baran, Parti temsilcileri, muhtarlar ve daire müdürleri katıldı. 

Editör: TE Bilişim