Ankara Barosu Başkanı Metin Feyzioğlu, Türkiye barolar Birliği Başkanlığı’na resmen aday olduğunu açıkladı. Feyzioğlu "Baroların ve Türkiye Barolar Birliği'nin asli unsur olarak görev üstlenmesi gerektiği inancıyla adaylığımı açıklıyorum" ifadelerini kullandı. 


Geçtiğimiz yıl Niğde’ye gelerek bir konferansta veren Feyzioğlu, Avukatlara yönelik uygulamaları eleştiren Feyzioğlu, gelecek dönemde Avukatlık Kanunu'nun toptan değiştirilmesinin gündemde olduğunu, değişikliklerin ana fikrinde "avukatların" bulunmadığını savundu.



Meslek, demokrasi, hukuk devleti ve özgürlükler için baroların ve TBB'nin bu gidişe sessiz kalma hakkı yoktur diyen Feyzioğlu, "Türkiye Barolar Birliği Başkanlığı için Türkiye'nin bütün barolarını ve siyasi görüş ayrımı yapmaksızın bütün meslektaşlarımı kucaklayarak adaylığımı ilan ediyorum" dedi.

 

Feyzioğlu adaylık gerekçesinde;

Değerli Meslektaşlarım,



Meslek ve ülkeye dair burada örnek olarak saydığımız sorunların çözümünde Türkiye Barolar Birliği ve barolar temel öneme sahiptir.



Meslek, demokrasi,hukuk devleti ve özgürlükler için Baroların ve Türkiye Barolar Birliği'nin bu gidişe sessiz kalma hakkı yoktur.



Öyleyse aynı kaygıları taşıyan ve aynı hedefe yönelen bütün avukatlar, omuz omuza vermeli, yalnızca avukatları değil, tüm Türkiye'yi yakından ilgilendiren Türkiye Barolar Birliği Genel Kurulu'na güçbirliği yaparak girmeliyiz.



Bu çerçevede toplumsal sorumluluk ve görev bilinciyle Türkiye Barolar Birliği Başkanlığı için, Türkiye'nin bütün barolarını ve siyasi görüş ayrımı yapmaksızın bütün meslektaşlarımı kucaklayarak adaylığımı ilan ettiğimi kamuoyunun bilgisine sunarım.



Söz veriyorum, birlikte başaracağız.



En derin saygılarımla,” diyerek tüm barolardan destek istediğini bildirdi.

  

Metin Feyzioğlu Kimdir?

Prof.Dr. Turhan Feyzioğlu ve Leyla (Cıngıllıoğlu) Feyzioğlu'nun kızı Saide (Feyzioğlu) Buçukoğlu (1950-1969) ile Mehmet Buçukoğlu (1945-) çiftinin tek çocuğudur. Annesi doğum sırasında vefat edince, dedesi ve anneannesi tarafından evlat edinilmiştir. 1986 yılında TED Ankara Koleji'nden, 1990 yılında Ankara Üniversitesi Hukuk Fakültesi'nden mezun olmuştur.http://tr.wikipedia.org/wiki/Metin_Feyzio%C4%9Flu - cite_note-1 1992 yılında Kamu Hukuku yüksek lisansını tamamlamıştır. Kamu Hukuku alanında 1995 yılında doktor ünvanını almıştır. 1996 yılında mezun olduğu fakülteye Ceza Hukuku alanında Yardımcı Doçent olarak atanmıştır. Columbia Üniversitesi'nde Hukuk İngilizcesi sertifikasını almıştır. 2000 yılında Doçent, 2005 yılında Profesör olmuştur. 2007 yılında Ankara Üniversitesi Hukuk Fakültesi Dekanı olmuş ve bu görevi bir yıl sürdürmüştür. 1991 yılından beri kayıtlı olduğu Ankara Barosu'nun, 10 Ekim 2010 tarihinde başkanlığına seçilmiştir. 18 Temmuz 2012 tarihinde Bilim Yönetim ve Kültür Platformu kontenjanından CHP Parti Meclisi üyesi olmuştur. Evli ve iki kız çocuğu babasıdır.


Editör: TE Bilişim