Niğde ve Bor İlçesinde Kutlu Doğum "Hz. Paygamber, Din ve Samimiyet Haftası" etkinlikleri bugün başladı.




Haber: Selim GÖKEL

Fotoğraf: Yasin BEKİŞ



Bor İlçesinde ilk program bugün sabah saatlerinde Bor Paşa Cami avlusunda düzenlendi. Bor Paşa Cami avlusunda yapılan Kutlu Doğum Haftası etkinliklerine Kur’an-ı Kerim tilaveti ile başlandı. Bor İlçe Müftüsü Sebahattin Keski günün anlam ve önemi anlatan kısa bir konuşma yaptı. İmam ve Müezzinler ilahi okudu ve konuklara çeşitli ikramlarda bulunuldu.


Bor’da yapılan Kutlu Doğum Haftası’nın ilk etkinliğine, Bor Kaymakamı Abdullah Küçük, Bor Belediye Başkanı Sıtkı Erat, Garnizon Komutanı Kd. Albay Fatih Dağlı, 7. Ana Bakım Merkezi Komutanı Albay Erol Çetin, Bor İlçe Emniyet Müdürü Hayri Şahin,  İlçe Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürü Nazmi Kayalı, Öz İplik-İş Sendikası Niğde Şube Başkanı Mehmet Avşar, Ak Parti Bor İlçe Başkanı Yavuz Ergun, CHP Bor İlçe Başkanı Erdal Gevrekçi bazı meclis üyeleri ve vatandaşlar katıldı.


Niğde Kültür merkezinde düzenlenen programda Kuran-ı Kerim okunmasıyla başladı. Slayt gösteriminin ardından okullar arasında açılan şiir yarışmasında dereceye girenlere ödülleri verildi.


Programa Niğde Valisi Necmeddin Kılıç, Niğde Garnizon Komutanı Kd Albay Ufuk Nayır, Niğde Cumhuriyet Başsavcısı Hayrettin Akçıl, İl Genel Meclis Başkanı Mahmut Peşin, daire amirleri, din görevlileri ve vatandaşlar katıldı.


Niğde İl Müftüsü Alaaddin Gürpınar programda yaptığı konuşmasında, "Kutlu doğum insanlık tarihinin en büyük olayı. Hazreti Adem'le başlayan Peygamberlik müessesini Hazreti Muhammed Aleyhissalatu vesselamla mühürlendiği, son verdiği ve insanlık alemine kıyamete kadar rehber ve Kılavuzluk edecek İslam dinini sunan Hazreti Muhammet (SAV) doğdu. 20 Nisan 571 bu haftaya tekamül eden günlere her yıl Diyanet İşleri Başkanlığımızca ülkemizde ve Dünyanın her tarafından coşkuyla kutluyoruz. Allah'ın Resulü Aleyhissalatu vesselamı bütün yönleriyle anlamaya, onun evrensel mesajlarını hayatımıza uygulamaya, insanlarımızla paylaşmaya, o coşkuyu Yudum yudum içmeye, hayatımızı anlamlı hale getirmeye gayret ediyoruz.”dedi.


Etkinlikte Niğde Valisi Necmeddin Kılıç da bir konuşma yaptı. Vali Kılıç, "Anlayamadığımız bir şeyi nasıl anlatırsınız ki?. Efendimizi anlamak ne mümkün?. Nasıl anlarsınız onu?, Amcasını şehit eden ciğerini dişleyen insanı, hiç eline geçtiği zaman affedebilen merhameti nasıl anlayabiliriz. O çölün sert ikliminde, zulmün, kan dökmenin meşru olduğu, daha hata ile tanışmamış masum bir çareleri diri diri gömen bir toplumun bir anda karıncayı dahi ezmeyecek kadar merhametli hale gelmesine vesile olanı ve ondaki sevgiyi nasıl anlarsınız?" şeklinde konuştu.


Niğde Genelinde Konferans ve çeşitli etkinlikler yapılacak.

17 Nisan 2014 Perşembe günü Niğde Belediyesi Murat Evler İnönü Düğün Salonunda saat 20:00’da Gaziantep Üniversitesi İlahiyat Dekanı Prof.Dr. Ali Akpınar “Din Samimiyettir” konul konferans verecek, aynı gece Türk Tasavvuf Musiki konseri gerçekleşecek.


20 Nisan 2014 Pazar günü ise 11:00 – 13:00 arası Kendirli Camiinde Mevlit ve Kur’an-ı Kerim Ziyafeti yapılacak.


15 Nisan 2014 Salı günü Bor Belediyesi Hali Nuri Yurdakul kültür merkezinde saat:10:00’da İl Müftüsü Alaaddin Gürpınar tarafından bir konferans verilecek. Ertesi gün ise yine aynı salonda 14:00’da bir panel düzenlenecek.


Değirmenli, Bağlama, Yeşilgölcük, Kemerhisar, Dündarlı, Yıldıztepe, Konaklı, Edikli kasabaları ile İçmeli, Çavdarlı, Ovacık, Çayırlı, Kızılca köylerinde, Kapalı Cezaevi ve Bor Ahmet Kuddusi Huzur Evinde Kutlu Doğum Haftası çerçevesinde konferanslar verilecek.



NİĞDE GENELİ KUTLU DOĞUM HAFTASI ETKİNLİKLERİ PROGRAMINI GÖRMEK İÇİN TIKLAYIN





Editör: TE Bilişim