Niğde Kayırlı Derneği 3 Aralık Dünya Engelliler Günü nedeniyle 'Hayatı Paylaşmak İçin Engel Yok' etkinliğinde özürlü hemşerileriyle bir araya geldiler.
Niğde-Kayırlı Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği tarafından İstanbul’da yaşayan hemşerileriyle dernek binasında düzenlenen 3 Aralık Dünya Engelliler Gününde engelli ve özürlü kardeşleriyle bir araya gelerek ‘Hayatı Paylaşmak İçin Engel Yok’ adlı programla onları sevindirdiler.
Niğde Kayırlı Dernek Başkanı Halil İbrahim Şahan, program açıklamasında; ” 3 Aralık Dünya Engelliler Günü münasebetiyle Niğde Kayırlı Derneği Engelliler Platformunca hazırlamış olduğumuz Niğde Kayırlı Derneği Engelliler programımıza hepiniz hoş geldiniz şeref verdiniz.
Her Hangi Bir Aralık’ta Değil, Her Zaman Yanınızdayız
Engelleri birlikte aşalım diyerek çıkmış olduğumuz yolda 7 ay civarında 3. Engelli programıyla karşınızdayız. İmkanları kısıtlı mevsim kış olmasına rağmen böyle sıcacık bir ortama böyle anlamlı bir günde bur da bulunmanız  bizleri  onurlandırmıştır.. Hepinizden Allah razı olsun.
İnanç, söz, fiil ve davranışlarıyla dünyada imtihan halinde olan insan, hayatını; inişi, çıkışı, kıvrımı, kasisi ve engebesi bulunan bir yolda sürdürür. Omzunda pek çok görev, sorumluluk ve emanet vardır. Her gün ölüme doğru yürüdüğü yolda iyi kötü, acı tatlı olaylarla karşılaşır. Sevindiği, üzüldüğü, güldüğü ve ağladığı günler olabilir. Yüklendiği görev, sorumluluk ve emanetler kendisini yorabilir. Bazen başarılı olur, nimetlerle karşılaşır ve sevinir. Bazen başarısız olur, musibetlerle karşılaşır ve üzülür. Bu durum, yaşam boyu sürüp gider.
Başına gelen sıkıntılar bazen kendi ihmali veya kusurundan kaynaklanır. Bazen kendisinin hiç kusuru ve ihmali olmaz ama sorumsuz, saygısız ve kural tanımaz insanlar başına sıkıntı açabilir. Bazen nimetlerle, bazen musibetlerle sınanır. Sınavda kâh başarılı kâh başarısız olur.
İşte “engelli” ve “özürlü” kavramıyla ifade ettiğimiz “olgu”, insanın bir sınavı ve çilesidir. İnsan ya engelli, ya engelli yakını ya da engelli adayıdır. Dolayısıyla bu “olgu” ile herkesin bir şekilde ilişkisi vardır. Bu olgudan korkmak değil tedbirli ve hazırlıklı olmak lâzımdır. Bu olgu karşısında ne yapılması ve nasıl davranılması gerektiğini bilmek, bilgilenmek ve bilinçlenmek temel görevimizdir.
Sadi Şiraz’in dediği gibi “Bedenine değil, kendine değer ver ve gönlünü olgunlaştır” Çünkü: kişi bedeni kadar değil ruhu kadardır.
Sevgili Engelli hemşerilerim,
Ana görevi adında olduğu gibi sosyal yardımlaşma ve dayanışma olan sivil toplum kuruluşları engelli insanlarımızla daha yakın ilgilenmesi gerekmektedir. Kayırlı Derneği olarak geldiğimiz günden beri bu alana yoğun çaba sarf ediyoruz. Evet engelliyle ilgilenmek kolay iş değildir, emek ister gayret ister yürek ister bizlerde de o yürek ve heves var evvel Allah çünkü bizler bu görevi bu hizmeti nimet olarak görüyoruz.
Rıza-yı Hak için çıkmışız yola
Kulların engeli yıldırmaz bizi
Onulmaz dostların açtığı yara
Düşmanın kurşunu öldürmez bizi
Yalınayak geçtik dikenden taştan
Ne çıkar rüzgardan, doludan, kıştan
Yırtılan destanlar yazılır baştan
Tufanlar sahneden sildirmez bizi
Sağlam atılmışsa temeller eğer
Allah rızasıysa emeller eğer
Niyete uygunsa ameller eğer
Kimseler yem için yeldirmez bizi
Bir ateş yakılır, sönmez bir daha
Bu bayrak gönderden inmez bir daha
İlkbahar hazana dönmez bir daha
Mevla yâd ellere yoldurmaz bizi
Kıymetli hemşerilerim, Engelliler Platformu Çerçevesinde İstanbul da 70 kişi olarak Kayırlılı engelli olduğu tespitini yapmış durumdayız. Bunlardan yaklaşık 15 tanesi ağır engelli diye tabir edebileceğimiz durumdadır. Dernek olarak tüm engellilerimizle irtibat kurmuş vaziyetteyiz. Onların dilek şikâyet ve ihtiyaçlarını karşılamak üzere çeşitli etkinlikler yanı sıra önümüzdeki hafta itibariyle ev ev ağır engellileri bizzat yaşadıkları yerlerde aile ziyaretlerimize başlayacağız. An itibariyle bizzat hastane işinden ihtiyaçlarına kadar ailelerle etkileşim halindeyiz.
Bu yıl dernek tarihimizde bir ilk gerçekleştirerek engellileri aileleri ile birlikte Başakşehir Belediyesi Şamlar Tabiat Parkında özel bir bölümde ağırlayarak hem istişare hem de bir nefes alalım diyerek piknik organize ettik. Alanı bizlere tahsis ederek o insanların yüzlerini kalpleriyle güldüren Sayın Başakşehir Belediye Başkanımız Yasin KARTOĞLU Bey, Dernek Başkanlığı meşguliyet isteyen hevesli insanların işi bu işte bizleri her manada destekleyerek daha geniş zaman ayırmamıza vesile olan Sayın Kartoğlu Başkanımıza huzurlarınızda tekrar teşekkür ediyorum.
Hizmet var dendi mi her şey nafile
Yürümeye hali kalmasa bile
Sırtında memleketinin yükü ile
Kapı çalan bilir Hizmet Nimettir
Ne mutlu ki bu hizmetlerde öncü olabilene heves edebilene o hevesin gerçeğe dönüşmesi için el uzatan maddi manevi desteğini esirgemeyen Belediye Başkanından, işçi, esnaf, memur kısacası gönlü geniş olanlara.
Bu görevi Cenab-ı Hakkın bizlere bir hizmet lütfu görüyoruz ve buna vesile de Derneği bu günlere getiren Derneğimizin Kuruluşundan bu güne kadar 25 yıldır hizmet eden kurucularından Başkanlarına Yönetimlerden üyelerine kadar herkese şükranlarımı arz ediyorum. Sevgili Engelli kardeşlerim, imkanlarımız, sağlık, sıhhatimiz ve Derneğimiz olduğu sürece bu hayat yolunda asla yalnız yürümeyeceksiniz.
Kıymetli Engelli yakınları aileleri kardeş abla anne baba hatta komşu teşekkürün ve ilgi alakanın en büyüğünü sizler hak ediyorsunuz. İnsan kendine bakmaktan bile zaman zaman acizken kendini unutup onlara ömür adayan cefakar insanlar sizleri rabbim ödüllendirsin zira sizlere bu dünyanın ödülü çok hafif gelir.
Niğde Kayırlı Derneği Engelliler Platformunca hazırlanan programda davetlilere Ünlü yazar Hüseyin Emre Coşkun ve Servet Ektren (Zihinsel Engelliler Üniversite Sınıf Öğretmeni) özel konuşma sunumu, çocuklara yönelik ilahiler, çocuk semazen gösterisi, çocuk yüz boyama etkinliği, çocukların sahne aldığı kültürel ve kahramanlık tiyatro gösterisi sergilendi.
Niğde Kayırlı Derneği Engelliler Programının her aşamasında katkı da bulunan, katılım sağlayan herkese ve özellikle Kayırlı Derneği Engelliler Platformu ve Kayırlı Derneği ÇocukÇa Ekibine teşekkür ederim. Hepinizi selam ve sevgilerimi iletiyorum. İyi ki varsınız.” İfadelerinde bulundu.
 
Editör: TE Bilişim