Niğde’nin Ulukışla ilçesinde bulunan doğa, bitki örtüsü, gölleriyle ve dünyada tek olan Ötmeyen kurbağasıyla meşhur olan Bolkar dağında bulunan Karagöl yerli ve yabancı kampçıların ilgisini çekmeye devam ediyor.

Mersin'den üniversitede öğretim görevlisi Taşkın Erketenci, bir grup arkadaşıyla beraber Karagöl'e kamp yapmaya geldiğini söyledi.

Karagöl'ün sadece bu coğrafya için değil belki de dünyanın nadir bulunan özel bir mekân olduğunu belirterek, "Burada el değmemiş bir doğa içinde bulunuyoruz hem de gönül dostlarımızla gönül oluyoruz. Güzel bir tecrübe. Şehir hayatından otobüs kamyon gürültüsünden bir yerlere yetişme telaşından hayattan bir gün çalıp özellikle hanımlardan izin alıp burada bir araya geliyoruz. Burayı kendimize gelmenin bir yolu olarak görüyoruz. Yılda bir iki defa burada toplanıyoruz. Doğayla bir araya gelmenin keyfini çıkartıyoruz. Herkese doğaya saygılı olmak en ufak bir çöpü geri götürmek şartıyla burada bulunmaya kamp yapmaya davet ediyorum. Özellikle tablet çocuklarından cep telefonu çocuklarından burada değişiklikler görürsünüz. Çünkü burada cep telefonu çekmiyor.  Buraya gelirken cep telefonunu tabletini bırakın sessizliği dinlemeyi tavsiye ederim. Müthiş bir şey bu"dedi.

Onur Kıratlı da sıcak havalardan kaçarak nefes almaya geldiklerini aktararak, "Karagöl, Türkiye'de nefes alınabilecek, teknolojiden, ekonomiden kaçabileceğin nadir yerlerden bir tanesi. Burası dünyada özel bir yer. Kurbağalarıyla özel bir yer. Buraya gelen insanın bunu bilerek gelmesi gerekiyor."
 
Editör: TE Bilişim