Türkiye Kamu-Sen İl Temsilcileri Yönetmeliği’nin 5. Maddesi gereği her yıl, illerde, Türkiye Kamu-Sen İl Temsilci temayül yoklaması ile belirlenmektedir. Bu yıl yapılan temayül yoklamasına Türk Eğitim-Sen Niğde Şube Başkanı İhsan UĞRAŞ aday olmuş ve Türkiye Kamu-Sen’e bağlı sendikaların şube başkanı ve il temsilcilerinin oy birliği ile Türkiye Kamu-Sen İl Temsilcisi olarak seçildi.

 

         Türk Eğitim-Sen Niğde Şube Başkanı İhsan UĞRAŞ, 19 Temmuz 2012 tarihinde Türkiye Kamu-Sen Niğde İl Temsilciliği binasında yapılan törenle görevi bugüne kadar sürdüren Osman SERT’ten devraldı.

         Törende bir konuşma yapan Osman SERT şunları söyledi:

         “Üç yıldır yürüttüğüm bu kutsal görev boyunca; “Bizim ilkemiz önce ülkemiz” dedik. Ülkemin insanı mutlu olmadıkça bizim de mutlu olmayacağımızı biliyoruz. Türk devletinin ülkesi ve milleti ile bölünmez bütünlüğünden asla taviz vermeyen bir sendikal anlayış ortaya koyduk. Mefkuremiz olarak; “Göklerde dalgalanan bir sancak, Allah’ın huzurunda eğiliriz biz ancak” diye haykırdık. Milletimizin ve kamu çalışanlarının hak ve hukukunu korumak için ne gerekiyorsa onu yaptık. Ne siyasi iktidarlara ne de birilerine yandaş olmadık, hiçbir zaman da olmayacağız. Doğru bildiğimiz bu dava için ne gerekiyorsa onu yapacağımızdan herkes emin olabilir. Türkiye Kamu-Sen’in onurlu ve ilkeli mücadelesi dün olduğu gibi bugün de devam edecek. İl temsilcisi olarak görev yaptığım sürede desteklerini esirgemeyen Türkiye Kamu-Sen’e bağlı sendikaların tüm şube başkanı ve il temsilcisi arkadaşlarıma teşekkür ediyorum. İhsan UĞRAŞ başkanıma da yeni görevinde başarılar diliyorum.”

         Devir teslim töreninde bugüne kadar yaptığı çalışmalardan dolayı Osman SERT’e teşekkür eden İhsan UĞRAŞ; “Türkiye Kamu-Sen İl Temsilciliği görevini üç yıldır omuzlayan Osman SERT başkanıma çalışma ve fedakarlığından dolayı teşekkür ediyorum. Allah kendisinden razı olsun. Bugün itibariyle Osman başkanımdan bayrağı devraldım. Osman başkanımın ve diğer sendika şube başkanı ve il temsilcisi arkadaşlarımın destekleriyle bayrağı daha yukarılara taşıma azim ve kararlığındayız. Osman başkanımın da belirttiği gibi bugüne kadar hiç kimseye yandaş ve payanda olmadık, bundan sonra da olmayacağız. Biz, ideolojisi kamu çalışanlarının sorunları olan bir sivil toplum örgütüyüz. Kamu çalışanlarının sorunları konusunda yaptıklarımız yapacaklarımızın da garantisidir. İnandığımız değerler uğrunda var gücümüzle çalışmaya devam edeceğiz. Allah yar ve yardımcımız olsun. Bu vesileyle tüm Türk ve İslam aleminin mübarek Ramazan ayını tebrik eder, bu mübarek ayın birliğimize, dirliğimize ve beraberliğimize vesile olmasını Yüce Allah’tan niyaz ederim” dedi.



Editör: TE Bilişim