İYİ Parti Niğde 1. Olağan İl Kongresi Murat Zeren Eğitim ve Hizmet Binası Elit Düğün Salonunda gerçekleştirildi. Seçime mevcut başkan Av. Hakan Tereci tek liste olarak katıldı. Genel Kurula İyi Parti Genel Sekteri ve Kurucular Kurulu Üyesi Faruk Köylüoğlu, İyi Parti Kurucular Kurulu Üyesi ve Genel Başkan Danışmanı Vedat Bayram, Merkez Danışma Kurulu Üyesi Mümin İnan, Büyük Birlik Partisi Niğde Eski İl Başkanı Bünyamin Karataş, il ve ilçe başkanları ile partililer katıldı.

Genel Kurulda bir konuşma yapan İyi Parti Genel Sekreteri Faruk Köylüoğlu, korku ile imanın bir olmayacağını belirterek, “Bir zamanlar bizden korkanlar vardı. Genel Başkanımız Merak Akşener’in konuşmaması için yer vermeyenler, kürsü vermeyenler vardı. Ama biz hiçbir zaman yılmadık, yorulmadık mücadele ederek şimdi bu günlere kadar geldik. Yine durmayacağız, oturmayacağız ve herkesi kucaklayarak iktidar olmak için var gücümüzle çalışacağız” dedi.

İYİ Parti Niğde Gençlik Kolları Başkanı Ethem Kürşat Akdemir ise şehit olan askerlere Allah’tan rahmet ailelerine başsağlığı, gazilere şifa dileyerek başladığı konuşmasında, “Partimiz kısa sürede teşkilatlanmış Türkiye genelinde olduğu gibi Niğde’de il kongremizi yapmaktayız. Bir ülkenin birliği bütünlüğü gençlerle oluşmaktadır. Türkiye’mizin birliğinde bu salonda bulunan gençler oluşturacaktır. Göreve geldikten sonra Niğde’de çalışmalarımız bütün hızıyla devam etmektedir. Partimizin büyümesi ve hak ettiği yere gelmesi için çalmadık kapı sıkılmadık el bırakmayacağız” dedi.

İYİ Parti Niğde İl Kongresine katılan Büyük Birlik Partisi Niğde Eski İl Başkanı Bünyamin Karataş ise ülkenin zor bir süreçten geçtiğini belirterek, “Hem içerde hem de dışardaki meselelere vakıf olmayan bir iktidar ile karşı karşıyayız. Ülkemizin sorunları bu iktidar ile birlikte her geçen gün artarak devam etmektedir. Bölünmekle karşı karşıyayız. Kimin yanında olacağını kimle hareket edeceğini bilmeyen bir hükümetle karşı karşıyayız. Milletin bağrından gelen İyi Parti ve Onun İyi genel başkanı ve üyeleri bu kuşatmayı yaratacaktır” dedi.

İyi Parti Merkez Danışma Kurulu Üyesi Mümin İnan konuşmasında Meral Akşener’in darbe girişiminde dimdik durduğunu belirterek, “Genel Başkanımız Meral Akşener şimdi bu milletin karşısına lider olarak çıkmıştır. Partimizin kapısı herkese açıktır, herkesi kucaklayarak iktidar olma yolunda çalışmalarımıza durmadan yorulmadan hep birlikte devam edeceğiz” şeklinde konuştu.

İYİ Parti Kurucular Kurulu Üyesi ve Genel Başkan Danışmanı Vedat Bayram konuşmasında, il kongresinde Niğdelilerle birlikte olmaktan son derece mutluluk duyduğunu belirterek, “Buradan bazı siyasi partileri suçlamak mümkün ama, bugünkü gelinen noktayı da sizlerin vicdanlarınıza arz etmek benim görevim olduğunu düşünüyorum. Sizlere soruyorum 7 Haziran seçimlerinden sonra bu ülkede dün hain, soysuz, hırsız dedikleriyle bugün ittifak yapan kim. Bu ittifak kimin işine yaradı. AKP ve bir kişinin işine yaramıştır” dedi.

 Kurucu Başkan Av. Hakan Tereci güven tazeleyerek yeniden il başkanı seçildi.


 

Editör: TE Bilişim