Türkiye Manisa'nın Soma ilçesinde yaşayan maden faciasında ölen işçilere ağlarken, yüzlerce maden işçisinin madende mahsur kaldığı elim olayın ardından Türkiye’nin birçok yerinde olduğu gibi Niğde’nin Bor İlçesi’ne bağlı Kemerhisar Beldesi’nde de yaşanan olaya duyulan üzüntü büyük oldu.



Kemerhisar Belediye’sinde çalışan işçiler, Soma ilçesinde yaşayan maden faciasında hayatını kaybeden işçiler için saygı duruşunda bulundular.

Kemerhisar Merkez Park’ta bir araya gelen işçiler Başbakanlığın 3 günlük yas ilan etmesi ile birlikte Türk Bayrağı’nı yarıya indirerek saygı duruşunda bulundular. İşçilerin bu duyarlı davranışına Kemerhisar Belediye Başkan Vekili Hamay Selçuk, Belediye Meclis Üyeleri, muhtarlar ve vatandaşlarda katıldı.

Kemerhisar Belediye Başkan Vekili Hamay Selçuk “Manisa'nın Soma ilçesinde yaşayan elim kaza tüm Türk milletini olduğu gibi bizleri de derinden üzdü.  Maden faciasında hayatını kaybeden işçiler için Belediyemizde çalışan işçilerden saygı duruşu yapmak istediklerini öğrendik bizde onlara eşlik ettik. İl dışında bulunan Belediye Başkanımız Beytullah Kirazcı’da olayın ardından Soma’ya gitti. Gerçekten milletimiz için çok acı bir olay faciada hayatını kaybeden işçilere Allahtan rahmet, kederli ailelerine başsağlığı, yaralılara acil şifalar, Türk Milletine de baş sağlığı diliyoruz” diye konuştu.







Editör: TE Bilişim