CHP Niğde Milletvekili Ömer Fethi Gürer,  görme engelli yurttaşların yaşamlarını kolaylaştıracak düzenlemelere acilen ihtiyaç duyulduğunu belirterek, bu konuda hem hükümetin hem yerel yönetimlerin ciddi adımlar atması gerektiğini söyledi. 
GÜRER’DEN GÖRME ENGELLİLER DERNEĞİ’NE ZİYARET 
CHP Milletvekili Ömer Fethi Gürer,  Her kesimle görüşüp sorunlarını meclis gündemine taşımaya devam ediyor.
Altınokta Görme Engelliler Derneği Niğde Şubesi’ne de ziyaret gerçekleştirdi. Dernek Başkanı Atilla Taşpınar ve görme engelli yurttaşlarla bir araya gelen Ömer Fethi Gürer, görme engellilerin sorun ve taleplerini dinledi. 
YÜRÜYÜŞ YOLLARI DÜZENLENMELİ 
Niğde Milletvekili Ömer Fethi Gürer, Merkez İlçe Başkanı Kamil Davarcı, Çiftlik İlçe Başkanı Turgay Yıldız, Aktaş Belediye Başkanı Yaşar Çamur ve Gençlik Kolları Başkanı Ozan Sakarya’nın da hazır bulunduğu ziyarette yaptığı açıklamada, görme engelli yurttaşların yaşam koşullarının acilen düzeltilmesi gerektiği belirtti. Bu konuda hükümete ve yerel yönetimlere önemli görevler düştüğünü söyleyen Ömer Fethi Gürer, Engellilerin sorunları belli günlerde devlet ve hükümet yetkililerinin iyi niyet ve sorunlara yönelik vaatlerini aşarak yıl boyu tüm sorunların çözümüne yönelik çalışmalar yapılmalıdır. Engelliler için Yürüyüş yollarının, kaldırımların yapılacağı hep söylenir.15 yıldır ülkeyi yöneten AKP hükümetlerinin bu konuda yaptıkları sınırlıdır. Belediyelerinde bu konuda göstermelik bir iki cadde dışında daha çok ulaşım noktasında bu çalışmaları yapması gerekir. Toplu kullanım alanlarının, görme engelli yurttaşların zorlanmadan kullanabilmesi konusunda yerel yönetimler daha ciddi yatırımlar yapmalıdır. Kaldırımlar  ve geçiş yolları üzerine monte edilen görme engellilerin  yürüme yerleri çoğu yerde bozuk, düzensiz ve kalitesizdir. Yurttaş bunları korumalı ve zarar görmemesini de sağlanmalıdır. Zarar görenlerin  daha kullanılabilir olanlarla yenilenmesi ve tüm caddelerde bulunması gerekmektedir” dedi. 
BEYAZ BASTON VE GÖZLÜK YARDIMI YAPILMALI 
Görme engelli vatandaşların beyaz baston ve gözlük taleplerinin eksiksiz bir şekilde karşılanması gerektiğine vurgu yapan Ömer Fethi Gürer, “Ayrıca, bu yurttaşlarımızın istihdamı için gerekli destek sağlanmalıdır” diye konuştu. 
CHP Niğde Milletvekili Ömer Fethi Gürer, 2022 Sayılı Yasa Kapsamında, engelli maaşı alan görme engelli yurttaşların, emeklilik maaşları, bakım paraları ve diğer sosyal yardımlarının da tek kalemde toplanması konusundaki taleplerin de yerine getirilmesi için yasal düzenlemelerin yapılması gerektiğini vurguladı. 
AKTAŞ BELEDİYE BAŞKANI YAŞAR ÇAMUR’DAN DERNEĞE DESTEK 
Bu arada Aktaş  Belediye Başkanı Yaşar Çamur da Altınokta Görme Engelliler Derneği Niğde Şubesi’nin Bankalar Caddesi üzerindeki yeni binasının fiziki ihtiyaçlarının önemli bir bölümünü karşıladı.  Dernek Başkanı Atilla Taşpınar, ziyaretlerinden dolayı CHP Niğde Milletvekili Ömer Fethi Gürer ve beraberindeki heyete, ayrıca ihtiyaçlarının karşılanmasına destek olan Aktaş Belediye Başkanı Yaşar Çamur’a teşekkür etti.  Engellilerin sorunlarına her kesimin duyarlı olmasını istediklerini ifade eden Gürer, “Mecliste engelliler ile ilgili çalışmaları izliyoruz, vaat edilenler uygulansa sorunlar biter bu konuda devletimizin daha gayretli olmasını istiyoruz” dedi.
 
Editör: TE Bilişim